Преминете към основното съдържание

Как изглеждат спалните на хората в различните страни?

Изводът: в бедните страни хората са по-усмихнати

Джон Такврей е фотограф, който снима спалните на хора от цял свят. За 6 години пътешествия южноафриканският фотограф е посетил 55 страни и е общувал с близо 1200 човека. Този свой опит той е оформил като проект My Room. В края на тази година ще излезе и книга със снимките със заглавие „My Room, Portrait of a Generation“. В изданието ще бъдат публикувани спалните на хора от 100 страни.

Във всяка страна фотографът общувал с хора на възраст между 18 и 30 години, като ги избирал независимо от техния произход, религия, социално и материално положение. Фотографът отбелязва, че в бедните страни хората се усмихвали по-често, докато жителите на икономически развитите държави са по-податливи на депресия.

Джон бил впечатлен от одухотвореността на хората в Индия, гостоприемството в Русия и безумният ритъм на живот в Япония. По време на работата над проекта 95% от работата на фотографа заемало търсенето на хората, като за тази цел използвала социалната мрежа и понякога се обръщал към хора от улицата.

Автор Люба Вангелова  

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser