Преминете към основното съдържание

Как Карл Лагерфелд промени FENDI

Освен 6-те си ежегодишни колекции за CHANEL, талантливият дизайнер с неизчерпаемо въображение, в продължение на много години създаваше дрехи и за италианската модна марка
© Instagram

Повече от 50 години Карл Лагерфелд заемаше позицията на творчески директор на Fendi. Той донесе безпрецедентна популярност на марката, почти напълно променяйки концепцията ѝ и дори логото, което все още можем да видим на чантите и дрехите на италианския бранд. 

Визитната картичка на италианската модна къща са кожени палта. Въпреки големите пререкания на Кайзера с природозащитниците и активистите, той направи палтата от кожа толкова удобни и леки, че момичетата да могат да ги носят свободно всеки ден и да изглеждат тренди.

Вчера в Милано се проведе последното шоу на Fendi, създадено от Карл Лагерфелд. На всяко място на гостите ги чакаха пощенски картички с подписа на дизайнера, както и скици за есенната колекция. 

„Връзката между Карл Лагерфелд и Fendi е най-дългата любовна история на модата, която ще продължи да докосва живота ни в продължение на години“, заяви творческият партньор на дизайнера Силвия Вентурини Фенди в съобщение за пресата.

© ImaxTree

Последната колекция на Лагерфелд за италианската модна къще е категорично женствена с акцент върху острите рамене, тънката талия и свободно падащите материи.

Ефирните продълговати принтове - създавайки ефект на татуировка, станаха основата на колекцията. Прозрачните рокли и блузи бяха допълнени от дълги лъскави палта и големи чанти с „хищнически“ десени и якета с ризи с панделки и ботуши с остър нос.

Шоуто на Fendi събра на подиума главните звезди на модата включително Крис Гринкайте, Кая Гербер, Джиджи Хадид и Линдзи Уксън.

В най-емоционалната част на дефилето, Джиджи Хадид затвори шоуто с овации. На екраните се появи видео на Карл Лагерфелд, в което той описва какво е носел в първия си ден на работа във Fendi. Много от присъстващите не можаха да сдържат сълзите си.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser