Преминете към основното съдържание

Как лятната любов може да промени живота ни?

И мъжете нямат нищо общо с това
© iStock

Филмът „Яж, моли се и обичай“ е станал нарицателно за онзи момент, в който след тежка връзка жените решават да заминат. Някъде. Без цел и посока. И в основата на това пътуване е желанието им да излекуват душевните си рани и да дадат пълен рестарт на любовния си живот. В друг случай става въпрос за чисто женско пътуване, чиято цел е само и единствено постигането на максимума от думата „парти“. Никакви мисли, мечти или желания за страстни нощи и вечна любов. Но точно тогава се появява онзи секси спасител или учител по йога, който не прилича на никой друг мъж в живота ни. И този мимолетен летен флирт може да промени не само спомените ни от почивката, но и живота ни. Не, не говорим да срещнете вечната любов. Говорим за вас самите.


3 НАЧИНА ДА ОСВЕЖИТЕ СЕКСУАЛНИЯ СИ ЖИВОТ В ЖЕГИТЕ


Със срок на годност

Летният флирт е като вкусна плодова торта. Той добавя сладост в живота ни, но още в началото знаем, че тя има срок на годност и просто няма как да я имаме завинаги. Но това в никакъв случай не ни притеснява. Ето, Станислава не е очаквала нищо сериозно още от началото на летния си флирт. „Знам, че във всички отношения, включително и в любовта, има правила. Но аз му предложих да забравим за тях.“ И така и направили. „Разделихме се и аз се прибрах вкъщи като съвсем друг човек“, сподели ми тя. Този тип мимолетни връзки всъщност разкриват вътрешните ни възможности – не само в любовта, но и в кариерата, отношенията с другите и като цяло визията ни за живота.

Същата, но различна

Всеки ваканционен роман е история за нас самите, но в други обстоятелства. Най-често се отнасяме към отпуската като към кратък период, в който всичко ни е разрешено. Аз например си хапвам каквото пожелая, без да броя калориите. Други пък се отдават на страст. Ваканцията е празник, който свършва за седмица-две, но докато тя трае, можем да получим всичко, което пожелаем и което по принцип не си позволяваме всеки ден. Лятната любов е част от този празник за душата и тялото, който по законите на жанра също приключва с прибирането у дома. И само в редки случаи завършва с друго начало – сватба. Но това обикновено се случва само по филмите.

Флирт по време на връзка

Забравяме за свободните жени и за онези, които лекуват любовни рани. Какво се случва, ако по време на почивката започнем флирт, въпреки че в реалния живот имаме постоянен приятел или дори семейство? Приятелката ми Виктория (разбира се, името е променено поради обективни обстоятелства), която обожава да пътешества, има история напълно в този дух. Веднъж след раждането на детето й (да, омъжена е и има дете), тя решава да отиде и да си почине от рутината на майчинството сама в една далечна екзотична дестинация. Там тя веднага си намира обожател, който по време на цялата й почивка ненатрапчиво флиртува с нея, подарява й цветя и разбира се, иска нещо повече. Вики държала фронта, защото не искала никакви усложнения. Но в нощта преди да отпътува, бариерите й паднали и сексът все пак се случил. „Най-лошото ми сексуално изживяване!“, разказа ми тя. Влюбеният в нея младеж се оказал съвършено неопитен и непохватен и от романтичния флирт не останала и следа. Виктория още веднъж се убедила, че нейният мъж е най-добрият й избор, а новото невинаги значи и по-добро. Разбира се, тя не му е разказала нищо за това завършило с пълно фиаско приключение, но след завръщането си у дома практически се влюбила отново в съпруга си.


ЗАЩО ПРЕЗ ЛЯТОТО НИ СЕ ПРАВИ ПОВЕЧЕ СЕКС?


Любовното ни алтер его

Начинът, по който се държим през лятото, може да се нарече така. Високите температури свалят не само дрехите, но и задръжките. Такива можехме да бъдем, ако я нямаше ежедневната рутина, работата, трудните любовни взаимоотношения, мръсните съдове и белещия се лак по ноктите. Ваканционната любов изпълнява функциите на еротично списание както за мъжете, така и за жените. Там всичко е прекалено красиво, за да бъде истина. Порното е реалният живот – брутален, но реалистичен, докато летният флирт е като еротиката – красив, но и измислен. Във всяко еротично произведение, независимо дали е филм, книга или списание, има много красота, стил и нежност – все неща, които за съжаление, не ни се случват така често в ежедневието. И когато ваканцията дойде, ние получаваме шанса да се доближим до това великолепие.

Недостъпният

Друга интересна черта на летния флирт е, че обикновено го започваме с мъж, на когото иначе не бихме обърнали внимание. Например ако мъжът, когото срещнахте на онази командировка, прилича на бившия ви приятел – това не е курортна любов. Най-често на почивка се заглеждаме по мъже, които са напълно различни от обичайния ни избор. Няма как да бъдем с мъж, който е като някой колега или пък като бившия. Летният флирт не работи така. Той се основава на ефекта, който психолозите наричат ЖЖ (желание за желание). Сблъскваме се с него във всички сфери на живота. Например често ЖЖ се наблюдава при жените, които не работят, но на думи много искат да работят точно определен тип работа. Всъщност те не искат това, а така се оплакват на мъжа и приятелките си: „Не мога да си намеря подходяща работа, омръзна ми да си седя вкъщи“.


КАК ДА РАЗЛИЧНИТЕ ЛЮБОВТА ОТ СТРАСТТА?


Път към себе си

Хубавото на отпуските е, че ни помагат да осъзнаем желанията си и мислено да очертаем полето на желанията си и дори да разберем какви искаме да бъдем и към какво се стремим. Анализирайки своите ваканционни връзки и поведение, ще можете да разберете от какви промени в живота си имате нужда. Дали трябва да разпускате повече, или пък обратното. Дали мъжът до вас е точният, дали работата ви удовлетворява. Истината е, че пътуванията ни дават шанса не само да видим нещо ново, но и да открием своето ново аз.

Психолозите са категорични, че трябва да вземем максимума от ваканцията – променяйте се и това ще доведе до промени в живота ви. И така пред вас ще се открият нови хоризонти. Ако не ми вярвате, значи не сте гледали „Яж, моли се и обичай“.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser