Преминете към основното съдържание

Как наистина изглеждат жените, докато тренират?

Клипът е част от кампанията This Girl Can и определено трябва да го видите

Кога за последен път видяхте реклама или публикация в социалните мрежи, която да е реалистична по отношение на жените и фитнеса. Всички знаем, че тренировките не минават с усмивка на уста и без капка пот, че имаме целулит и не сме толкова стегнати, колкото ни се иска.


ОЩЕ ЕДНА ПОЛЗА ЗА ЗДРАВЕТО ОТ ФИТНЕСА


Проблемът не е само в липсата на реалистичност, но и в това, че по този начин в жените се създава една погрешна представа, че мястото им не е във фитнеса. Което още повече смачка самочувствието ми, а и не е полезно за здравето. Доказаталество са данните, според които 2/5 от жените въобще не тренират, защото ги е страх от подигравки.

Британската компания за фитнес стоки Sport England още през 2015 г. решава да даде старт на кампанията This Girl Can, чиято цел е да се пребори с всички тези предразсъдъци и неправилно изградени модели за подражение по отношение на активния начин на живот. Те призовават инфуенсърите, медиите и брандовете да представят по-реалистичен образ на жените, за да рекламират физическата активност и да покажат, че тя е достаъпна за всички.


Защо 6 вечерта е най-доброто време за тренировка?


Сега те стартират нова и изключително силна рекламна кампния, която се фокусира не само на това как изглежда жената, докато тренира, но и на това как спортът я кара да се чувства. "Създадохме новата реклама, за да покажем неща, коитто обикновено не виждаме - жените, които изпозлват тренировките, за да се справят с болезнения си цикъл и дори тежестта на майчинството. И всичко това, докато обръщаме внимание на различните форми, размери и истории", казва Лиза О'Кефе, директор на компанията Sport England.

Ето и самото видео. Надяваме се те да успее да ви мотивива да водите по-активен начин на живот! Независимо от всички притеснения, които може да имате.10 фитнес съвета, с които ще влезете в перфектна форма още преди пролетта

Галерия

10 фитнес съвета, с които ще влезете в перфектна форма още преди пролетта

Следвайте ги и ще видите първите резултати още след месец.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser