Преминете към основното съдържание

Как най-лесно да подготвим децата за училище?

Предизвикателството „да оцелееш като родител“ е най-голямо в началото на всяка учебна година. Тетрадки, учебници, химикали и творчески материали, пособия за чертане, линийки, моливи, флумастери, гуми, острилки и какво ли още не.

Макар обичайно месеците август и септември да са най-натоварени, а повечето онлайн и офлайн търговци – подготвени, защото нуждата от помагала възниква непрекъснато за всички с деца в училищна възраст.

Какво трябва да знаем, за да бъдем по-ефективни при подготовката?

За да бъде един родител максимално полезен при подготовката на децата за училище, има няколко прости стъпки, които е добре да бъдат спазени. От книжарница Ozone.bg. споделят кои са основните:

  1. Планирането е важно, затова направете си списък

Без значение дали имате едно, две или повече деца, подготовката за училище започва със списък, отделен за всеки ученик. Сметнете приблизителния брой на изучаваните предмети в училище, умножете по две да придобиете представа за броя тетрадки, които ще са нужни. Предвидете необходимите пособия за извънкласни или допълнителни занятия.

Ако децата са в различни степени на средното образование – начален, прогимназиален или гимназиален, сред не толкова често използваните в училище са – лепила, предпазни мушами за рисуване, коректори и др., разумната подготовка може да е с по един брой.

2. Комплектите са на по-изгодни цени

Промоционалните цени на окомплектовани тетрадки, химикали, моливи и др., около 15 септември, може да бъде с до 30 на сто по-ниска. При добра подготовка спестеният разход позволява да изхарчите по-малко пари или да купите още нещо.

С повече налични пари може да избирате между изделията на всевъзможни наши и чужди издателства, с различно качество и грамаж на хартията, или по-качествени неща за писане и рисуване.

3. Пазарувайте онлайн

Освен че интернет покупките пестят време за висене по опашки, никой не ви препира да бързате. Предимство са огромния избор и достатъчно време за обмисляне и проучване на асортимента – производители, марки, плюсове и минуси, т.е. подготовката ви ще е по-добра. Няма го и ограничението от физическото работно време на книжарниците.

В списъка за подготовка влиза и доставката – до вратата на дома или до офис на куриерска компания. Според сумата на учебниците и пособията тя може да бъде и безплатна. Онлайн покупките дават повече права на купувачите – ако нещо не ви хареса, може да го върнете обратно.

озон книжарница

За какво да внимаваме при подготовката за училище?

Освен за ценовите равнища и качеството, добре би било да намерите къде да купите всичко наведнъж.

Специалистите от Озон споделят, че подготовката за училище не е еднократен процес, затова е важно поддържането на наличности да е през цялата година. Препоръчително е създаване на профил във сайта. Така лесно може да следите за нови помагала или аксесоари, а при нужда съдействието е денонощно – 24/7 посредством чат бот, имейл и телефон.

Често поръчвани консумативи, творчески материали, учебници по езици или за допълнителни занятия, могат да бъдат обособени като „любими“ за по-лесно проследяване и за ваше удобство.

Преди да пристъпите към подготовката за училище, консултирайте се и с децата си. Ако те предпочитат тетрадки или помагала с образ на любим герой или картинка – вземете такива. Външният вид на пособията и осъзнаването, че сте чули техните предпочитания, мотивира учениците допълнително. Щастливите ученици са по-успешни.

Освен учебни помагала е добре да подготвите детето психически и емоционално за предстоящата промяна особено ако постъпва за първи път. Обсъдете какво очаква то, какво трябва да се случва, докато то е там, опишете своите забавни спомени, за да му стане интересно. Не спирайте да се интересувате от ежедневието му, да го насърчавате и поощрявате, за да се чувства ценено и стимулирано да продължава напред.

Още по етикети

деца , ученици , Ozone
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser