Преминете към основното съдържание

Как Никол Кидман поддържа форма

„Не съм човек, който вярва в пълното отричане.“
© getty

В поредица от статии ще ви запознаем с хранителните и фитнес навици на осем известни жени в Холивуд, а и не само. Коментарите на професионалния инструктор Мартин Гаджев са щипката сол, която ще направи редовете още по-вкусни и полезни.

ХРАНЕНЕ

„Не съм човек, който вярва в пълното отричане.“

Никол следва правилото 80:20. Това означава, че в 80% от времето през деня тя се стреми да се храни здравословно, а останалите 20% си оставя за „забранените“ неща (да, и джънкът не е чужд на звездите).

Закуската й включва „тонове яйца“, както самата тя казва. Диетата й е високопротеинова. Едно от любимите й неща са морските дарове.

НИКОЛ КИДМАН: „НЕ Е ЗДРАВОСЛОВНО ДА СМЕ ПРЕКАЛЕНО СЛАБИ“

ТРЕНИРОВКИ

Бащата на Никол е маратонец, ето защо бягането е в кръвта й. А когато то се случва на брега на океана, сме готови и ние да се присъединим. Звездата обича плуването. Обичайните й тренировки, които са от 3-5 пъти седмично, включват 20 минути загряване (бавно ходене или лек джогинг), след това набирания, напади, коремни преси, лицеви опори, планк.

Какво мисли Мартин? Трудно ми е да го разбера това с разделението на проценти, което да определя колко здравословен е бил денят ти. Ти или живееш здравословно, или чийтваш и търсиш математически уравнения, с които да влизаш в пререкания с всички останали. Тренировъчната програма на Никол Кидман изключва тежестите, което означава, че тя предпочита тренировките body weight, а те в момента са изключително нашумели. Достъпни са с малък процент на травмиране, не ти трябва оборудване за тях и можеш да ги практикуваш навсякъде, дори и в хотелската стая, когато например си в командировка. Практично и удобно.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser