Преминете към основното съдържание

Как парите на принцеса Даяна спасиха принц Хари

Херцогът на Съсекс заяви, че той и съпругата му разчитат на средства, оставени му от майка му принцеса Даяна, след като са били "отрязани" от кралското финансиране

„Семейството ми буквално ме отряза от всякакво финансиране през първата половина на 2020 г.“, каза херцогът на Съсекс пред Опра Уинфри по време на интервюто на двойката, излъчено на 7 март. Той заяви, че това означавало, че не можел да плати за безопасността си и за безопасността на семейството си, когато се преместят в Канада, а след това в Америка.

„Имам това, което майка ми ми остави, и без него нямаше да можем да решим да се преместим. Сякаш тя е предвидила това и е премина с нас през целия този процес “, - каза Хари. Това разкритие противоречи на съобщенията, че двойката през цялото това време е получавала пари от личните авоари на принц Чарлз, за да плащат за охраната си.

„Никога не съм мислил, че мога да се лиша от охраната си, тъй като съм се родил с това право и го наследих - така че това беше шок за мен. И напълно промени целия план." Хари усетил, че те са преследвани по същия начин като майка му, преди тя да загине в автомобилна катастрофа в Париж през 1997 г.

В този момент в разговора се намеси Меган и призна, че е писала писма до семейството на Хари, молейки да подсигурят безопасността му, предвид заплахите, които се сипели по техен адрес. Но опитите й били безрезултатни.

Когато двойката се преместила в САЩ, приятелят на Меган - продуцентът Тайлър Пери, им дал къщата си в Санта Барбара, която вече била осигурена с необходимата охрана. „Имахме нужда от дом и той ни предложи сигурност“, каза Меган. „Даде ни време, за да се опитаме да разберем какво ще правим по-нататък.“

Херцогът и херцогинята на Съсекс се преместиха отвъд океана в края на 2019 г. и подадоха оставки като старши работещи членове на британското кралско семейство през януари 2020 г.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser