Преминете към основното съдържание

Как правилно да се разделим с партньора си?

Има ли начин да прекратим дадени отношения по правилния начин?

И така… свършено е. Чувствата изчезнаха и, въпреки уважението и приятелството, което изпитвате един към друг, трябва да прекратите отношенията си. Но как?

На помощ идват психолозите от университета Бригъм Йънг в САЩ, които дават своето разяснение за това, как е най-добре да се разделим с партньора.

В основата на тяхното изследване стои работата на професорите по лингвистика Алан Менинг и Никол Амаре от университета в Южна Алабама, според които при съобщаването на каквито и да е лоши новини, не бива да се подхожда със заобикалки. По думите на професор Менинг, колкото и грубо да звучи, трябва да действате директно, а не с намеци. И нека разговорът започне с баналното клише „Трябва да поговорим”.

А ето какво да НЕ правим преди да се разделим

Както вече стана ясно, това проучване не дава вълшебна рецепта за безболезнено приключване на отношенията. Няма как да се разделим с партньора си, без да му причиним болка. Но има неща, които не бива да правим преди да поставим точката. Например: поканили сте партньора си в кафене или ресторант, поръчвате си заедно любимата ви храна и така някак, между салатата и основното, започвате да нервничите и да се суетите и накрая застрелвате човека до вас с думите „Връзката ни вече е изчерпана. Искам да се разделим!”

Груба грешка!

Вашият бъдещ бивш партньор ще се чувства предаден и унизен.

Въпреки че е трудно в подобна ситуация веднага да се премине към основното, замислете се как да не нараните допълнително партньора си. Бъдете искрени и разбиращи, действайте направо, без излишни прелюдии и не забравяйте да покажете на другата страна, че чувствата ви, макар и вече изстинали, не са били лъжа.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser