Преминете към основното съдържание

Как принцеса Даяна наруши кралския протокол

С помощта на сини сенки и ярък лак
© getty

Кралският протокол забранява на принцесите и херцогините много неща - те не могат дават автографи (подписват се само на официални документи), да играят Монополи (защото има голям шанс да се скарат в процеса) и да носят кожени палта. Броят на забраните включва също и ярък лак за нокти - маникюрът трябва да бъде неутрален. Кралица Елизабет II, например, не е сменяла лака си за нокти - популярният нюанс на Essie, от 1989 г. насам.

Принцеса Даяна няколко пъти наруши това правило - тя обожава класическия червен лак и го използва дори за официални събития.

© getty

Друга от нейните непокорни страсти е синята очна линия, която тя слага от вътрешната страна на долния си клепач. Свежият руж и синята очна линия дълго време са нейната запазена марка.

Гримьорката на Даяна, Мария Грийнуел, сега често работи с Кейт Бланшет, Аманда Сейфрид, Емилия Кларк и други звезди.

Тя самата убеждава принцесата да смени синьото към класическото кафяво: "Казах ѝ, че естествените бежови нюанси изглеждат по-добре и по-стилно. А Даяна никога не искаше да бъде предизвикателна - за нея беше важно да подчертае очите си (направихме това с помощта на сенки и няколко слоя спирала) и да бъде себе си".

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser