Преминете към основното съдържание

Как се грижите за тена си?

Най-добрите продукти за след слънце + 5 съвета за по-дълъг загар
© iStock

Днес е трудно да намерите жена, която отива на плажа без слънцезащитна козметика. Но много от тях забравят, че трябва да полагат грижи за кожата си и след слънчевите бани. Не само, че е задължителна козметика за лятото, но в избора на грижа за след слънце има определени правила.

Ето за какво да следите, докато избирате точния за вас продукт за след слънце.

1. Избирайте продукти със съдържание на витамин С и витамин Е в състава й. Също така е добре да има в описанието и алое вера, масло от авокадо и гроздови семена. Тези компоненти успокояват кожата и запазват младостта й.

2. Преди да нанесете крема го оставете за малко в хладилника – така ще усилите ефекта му и терапевтичниата му функция.

3. Особено внимание отделяйте на лицето, раменете, коленете и долната част на гърба – в тези области кожата на тялото изгаря най-много. Ако кожата ви е доста суха и изгоряла, кремът ще бъде абсорбиран веднага. В този случай нанесете още веднъж от него.

4. За да запазите по-дълго тена си, не посещавайте сауна известно време. Високите температури помагат да се отварят порите и да се изхвърлят големи количества влага, която пък е важна за съхраняването на загара.

5. Старайте се да не използвате козметични продукти, които съдържат екстракт от краставица и лимон – тези компоненти действат избелващо върху кожата.

Автор Люба Вангелова 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser