Преминете към основното съдържание

Как се справят в училище зодиите?

Козирозите са отличници, а Овните добри математици
© iStock

ОВЕН

Любим предмед: Математика

Планетата-покровител Марс, принадлежащ към огнения елемент дава енергия на активни, мотивирани, подготвени, но малко неспокойни, небрежни и импулсивни Те брилянтно се справят в началото на годината - за Овена това е ново начало, възможност да се докаже. Конкретният предмет е интересен за тях само докато на хоризонта се появи по-интелектуално и завладяващо занимание, на която да се отдадат с цялата си страст. 

ТЕЛЕЦ

Любим предмед: Изобразително изкуство / геометрия

От тези под влиянието на Венера и представителите на земните елементи може да се очаква постоянство и старание. Планът на Телеца е следният - да постави пред себе си целта (определена оценка за семестъра) и да я постигне по какъвто и да е начин. Единственото нещо, което може да попречи на Телеца в училище е, естествено, мързелът. През сутринните часове Телецът не е активен. Телец блестящо се справя в екипната работа и умее да презентира увлекателно. Те могат да станат, както велики музиканти и художници, така и изключителни инженери.

БЛИЗНАЦИ


Любим предмет: Физика

Това са едни от най-умните деца в класа. Блестящите резултати през годината са заслуга на естественото любопитство проектирано от Меркурий - те просто са дяволски заинтересовани от ученето. Цялата необходима информация, която те възприемат и усвояват е още от първото четене. Близнаците харесват изследователската дейност - оттук и засиленият интерес към природните науки. За тези ученици се казва, че те са просто "ходеща енциклопедия". С течение на времето Близнаците правят преоценка на ценностите и могат да се посветят на музика, кино или друг вид изкуство.


                            КАКВА ЧАНТА ДА НОСИМ СПОРЕД ЗОДИЯТА?


 

РАК

Любим предмет: Биология

Както знаете, тези въздействани от Луната са много емоционални и чувствителни хора. Те никога не биха оставили съученик в беда - обикновено Ракът е този, от чийто домашни другите преписват. Тези ученици имат хоби в сферата на изкуствата (играят на музикални инструменти, танцуват ...) благодарение на това, раците ще се учат да изразяват по-добре чувствата си и да могат да се измъкнат от емоционалната си "черупка". 

ЛЪВ


Любим предмет в училище: Информатика 

Слънчевият знак са любимците на класа - те са харесвани както от учители, така и от съучениците си. Обикновено представителите на този знак се радват на най-голяма популярност в училище. Що се отнася до учене, лъвовете са по-склонни да предпочитат науките, които им се дават лесно - такива деца обичат да анализират всичко. 

ДЕВА

Любим предмет: Български език

Тези весели и директни ученици, на пръв поглед може да изглеждат прекалено невнимателни и лекомислени. Но това е измамно впечатление. Дева учи добре! С помощта на влиянието на Меркурий тя може перфектно да се съсредоточи върху темата и зададените задачи. Те искат да дадат правилния отговор на всяка цена и ще работят съвестно върху най-трудната задача, докато не решат сами. В допълнение, те са много прилежни - учителите винаги харесват това.

© iStock

ВЕЗНИ

Любим учебен предмет: Химия

Както и при другите представители на въздушните зидуу, учениците Везни имат много висок коефициент на интелигентност. Обикновено им се отдава да запаметяват бързо много обемна информация, но те не винаги са готови да положат необходимите усилия заради по-висока оценка. Средният резултат в училището им е доста задоволителен, въпреки че те са способни на повече. Ако представителите на този знак могат да преодолеят непостоянството на своите интереси (днес те харесват едно нещо, утре го зарязват и обичат нещо съвсем различно) - те ще станат първенци в класа.

СКОРПИОН

 Най-любим предмет в училище: Чужд език

В този знак властват две планети едновременно - Марс и Плутон. Съветът към родителите на Скорпиона е да не опитват да "подкупват" подобен ученик. Няма да е добре да се учи заради наградата или изненадата. По природа това са едни от най-страстните зодии, така че само искреният интерес към предмеа може да привлече вниманието им. В живота Скорпионите са много импулсивни, но това в едно дете е знак как блестящо да се концентрира върху задачата и да направи дори повече, отколкото се изисква от тях. От голямо значение е е психологическият комфорт в класа. Скорпионът може да ужилва болезнено, ако някой реши да ги обиди.


                                          КАКВИ ОБУВКИ ДА НОСИТЕ СПОРЕД ЗОДИЯТА


СТРЕЛЕЦ

Любим предмет в училище: География

Този знак се управлява от Юпитер - планетата на всички авантюристи. В детството и юношеството те не обръщат много внимание на книгите и проучванията, а се стремят да намерят занятия извън класа. Много хора - родители и учители, няма да могат лесно да ги задържат на бюрото. Същевременно, Стрелците получават доста високи оценки - в училище имат невероятен късмет. Радостното настроение ги прави душа на всяка компания, а те имат много приятели в своя клас.


                                 НАЙ-ОПАСНИТЕ ПЪТИЩА ДО УЧИЛИЩЕ ПО СВЕТА


КОЗИРОГ

Любим предмет в училище: Литература

Планетата покровител Сатурн в съчетание със Земята прави Козирога най-упоритият и увлекателен знак на зодиака. Изглежда, че такива ученици имат мъдрост, която далеч надхвърля тяхната възраст. Тези деца са изключително взискателни и не си позволяват да се провалят. А Козирозите са много любезни и това качество ги прави особено готини. Хитри са и използват съучениците си в своя полза. На такива деца в училище, в никакъв случай не трябва да подтискате или критикувате - това би ги побъркало. 

ВОДОЛЕЙ

Най-любим предмет в училище: Астрономия

Възрастните изпитват трудности да се справят с непокорните нагласи на учениците Водолей. Това са главните размирници и ръководители - съучениците ги гледат с неприкрито възхищение, но учителите могат да имат проблеми. Родителите на Водолея най-често прекарват време в кабинета на директора. Тези малки бунтари, обаче, много често се борят за справедливост. Характерът им може да навреди на техния успех, защото те са много умни по природа и бързо се справят с всякакви задачи (особено тестове). 

РИБИ

 

Любим предмет в училище: История

 

Отношението на представителите на този знак към ученето може да бъде описано по два начина - те или попиват като гъби цялата необходима информация, или се чувстват като риба извън вода. Често такива деца използват интуицията си, която рядко ги проваля. Следователно, ако задачата изисква разумно решение, те ще се справят блестящо с това. Въпреки мълчаливата символика на знака, животът на Рибите изисква постоянна комуникация, включително по време на час/ Учителите ги правят постоянни забележки за това, че не престават да говорят. 

 © iStock

Още по етикети

училище , зодии , деца
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser