Преминете към основното съдържание

Как Синди Крауфорд поддържа форма

„Тези упражнения са в основата на тренировките ми днес“, признава супермоделът
© getty

В поредица от статии ще ви запознаем с хранителните и фитнес навици на осем известни жени в Холивуд, а и не само. Коментарите на професионалния инструктор Мартин Гаджев са щипката сол, която ще направи редовете още по-вкусни и полезни.

ХРАНЕНЕ

Една от най-красивите жени на планетата започва деня си със зелен чай и протеинов шейк. Обядва със салата. Открила е, че протеините й се отразяват добре, затова добавя към салатата риба или пилешко месо. Сред любимите й неща е салата от кейл с парче сьомга. През деня има междинни леки закуски, благодарение на които според нея човек нямам как да огладнее дотолкова, че да прекали с количествата храна след това.

По отношение на кофеина: пие кафе, но го комбинира с бадемово мляко. Понякога го заменя с чай от матча.

ТРЕНИРОВКИ

Кой не е тренирал със Синди? Дори заснета преди толкова години, поредицата „Shape Your Body“ (1992) е на практика непреходна.

„Тези упражнения са в основата на тренировките ми днес“, признава супермоделът.

Видеата, заснети заедно с личния й тогава треньор, включват кардио и упражнения за сила. И по-конкретно: започва се с 20-минутно кардио, което може да е скачане на трамплин или бягане. Следват напади, клякания, тежести... Препоръчани и от Кая Гербер!

LIKE MOTHER, LIKE DAUGHTER: КАЯ И СИНДИ ВСЕ ТАКА БОЖЕСТВЕНИ

Какво мисли Мартин? Каквото и да кажа за Синди Крауфорд, ще е малко. Тази жена може да бъде обсипана само с комплименти за приноса към фитнес индустрията и към нас. Дори аз имах нейни дискове с тренировки, от които копирах упражнения и ги прилагах в моите тренировки.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser