Преминете към основното съдържание

Как слънцето уврежда кожата на лицето дори и в облачно време

Слънцезащитата за лице трябва да се приеме като част от дневния режим за грижа, съветват експертите на Eucerin и ни предлагат иновация, която предпазва и подобрява състоянието на кожата
UV-лъчите увреждат кожата на лицето дори и в облачно време
UV-лъчите увреждат кожата на лицето дори и в облачно време © iStock

Лицето, ръцете и деколтето са най-изложените на UV лъчение части от тялото. И макар че слънцето, в подходящата доза, може да подобри настроението, да осигури витамин D, да подобри кръвообращението и продуктивността, прекомерното излагане на слънце е много вредно.

Причинените от слънцето увреждания на кожата включват преждевременно стареене, хиперпигментация и дори рак на кожата. Следователно е изключително важно кожата на лицето да получава специализирана и последователна защита през цялата година, съветват експертите от Eucerin.

Прекорменото излагане или излагането без защита на UVA и UVB лъчите може да има както краткосрочни, така и дългосрочни последствия и да доведе до преждевременно стареене на кожата, потискане на имунната система и дори рак на кожата. Важното е, че тези негативни ефекти не се появяват единствено докато сме на почивка. UV лъчението, особено UVA лъчите, присъства през целия ден и всеки ден – също и през зимата и в облачни дни – така че защитата от слънце за лице трябва да се приеме като част от дневния режим за грижа за кожата подобно на почистващ продукт, тоник или друг продукт, като хидратиращ крем или грижа против стареене или против хиперпигментация.

Кожата на лицето има различни характеристики от кожата по останалата част от тялото – по-тънка е, има по-малки клетки, повече пори и поради високия брой себумни жлези секретира повече липиди. Също така е изложена на атмосферни влияния ежедневно, което я прави по-податлива на влиянието на външни фактори като вятър, студ, дим, замърсители и разбира се UVA и UVB лъчи.

И докато кожата на тялото често е покрита, кожата на лицето е изложена на тези външни фактори през цялата година. В резултат на това, тя трябва да бъде защитена от слънцето с продукти, специално разработени за нейните нужди.

За нормална кожа използвайте Eucerin Sun Fluid Mattifying, наличен с фактор SPF 30 и SPF 50+, който осигурява високо ефективна защита от UVA/UVB лъчите. Също така спомага за засилване на естествените защитни механизми на кожата срещу причинени от слънцето увреждания и механизмите за ДНК възстановяване.

За суха и много суха кожа използвайте Eucerin Слънцезащитен крем за лице, наличен с фактор SPF 30 и SPF 50+.

Eucerin Слънцезащитен крем за лице с фон дьо тен ефект SPF 50+ е подходящ за всички типове кожа, съдържа минерално оцветени пигменти за естествен тен на кожата и позволява покриването на пигментни петна.

НОВО!

© Eucerin, Слънцезащитен гел-крем за лице за мазна кожа

Ако имате мазна кожа или кожа, склонна към акне, трябва да опитате най-новият Eucerin Слънцезащитен гел-крем за лице за мазна кожа с SPF 30 и SPF 50+. Той не само предпазва от фотоуврежания и фотостареене, но и подобрява състоянието на кожата. Високоефективната и стабилна UVA/UVB филтърна система е в съответствие с изискванията на Cosmetics Europe - The Personal Care Association, осигуряваща сигурна защита. Комбинацията от Licohalcone A и Glycyrrhentinic Acid осигурява биологична защита за кожата. Licohalcone A е мощен антиоксидант, който предпазва клетките на кожата от увреждане, причинено от свободни радикали. Глицеритиновата киселина стимулира естествените защитни механизми на кожата. Продуктът е с Технология Oil Control, специално разработен за нуждите на мазната и склонна към акне кожа. Съдържа себум-регулиращ L-Carnitine и комбинация от абсорбиращи липидите пигменти, които моментално придават матиращ ефект на кожата, дори и при топъл и влажен климат.

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser