Преминете към основното съдържание

Как смартфонът се превърна в част от стилната ни визия?

Фин метален отблясък и елегантен дизайн в ръката на всеки моден фен

Темата за смартфона може да бъде интерпретирана по различни начини, но аз избирам този в контекста на модата. В ежедневието си се „опираме“ на някои задължителни детайли в начина ни на живот, които издават индивидуалността и личния ни стил. Смартфонът е един от тези детайли.

За мен от съществено значение е не само какви технически характеристики притежава телефонът ми, но и каква естетическа наслада ми носи. Всеки поглед към него ми носи удоволствие и това е част от характеристиката му, която ме привлече. Ще задоволя любопитството ви – моделът е Huawei P9, същият с двойна камера на Leica. Трябва да призная, че е очевидно за мен кога една марка инвестира сериозно и в дизайна на продуктите си. Huawei го прави от години - умните устройства на Huawei са създадени в специализирани центрове за дизайн, намиращи се в най-модерните градове по целия свят. Huawei Global Design Studios работи в централата си в Шънджън, както и в Сан Диего, Лондон, Токио и Стокхолм.

В Париж, столица на модата, дизайна и лукса, работи екип дизайнери, който разработва невероятния „външен вид“ на продуктите на Huawei. Дизайнерите на Huawei се вдъхновяват от новите тенденции, които се превръщат в идеи, материали и цветове, използвани в производството на нови смартфони.

Елегантни и изтънчени – такива са на външен вид продуктите на Huawei, а визията на P9 е еманацията на финия дизайн с метален корпус. В рекламната кампания на флагмана участваха едни от най-големите холивудски звезди – Скарлет Йохансон и Хенри Кавил.

Още от пръв поглед върху кадрите видяхме как фокусът е поставен върху елементите, които превръщат смартфона в перфектен и стилен продукт, изработен до съвършенство от началото до края. Надписът Leica също „гали“ суетата. Освен това двойната камера на Huawei P9 е позиционирана на гърба на телефона. Това е характеристиката, която създава уникалността на P9, а вероятно и една от най-трудните задача пред дизайнерите – да създадат устройство с уникалност, което да се различава ярко от останалите телефони на пазара.

Четецът за пръстов отпечатък е още една от „закачките“ за комфорта на суетата ми – с деликатен релеф на гърба на смартфона. Същата прецизна линия притежава и моделът Huawei P9 Lite – все пак е повлиян от дизайна на флагмана P9 и носи характерните елегантни черти и изисканост. Новината тук е, че до 15 октомври Huawei P9 Lite идва в комбинация с още едно стилно умно устройство смарт гривна Huawei A1 с 2 каишки – черна и синя.

Автор Люба Вангелова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser