Преминете към основното съдържание

Как социалните мрежи пречат на романтичните взаимоотношения

И стават причина за раздели
© iStock

Много научни изследвания показват, че честото използване на социалните мрежи не води до романтични взаимоотношения. Заплахата е в това, че благодарение на тях е много по-лесно да сменим нашия партньор.

Учените от изданието Social Science Computer Review помолиха двойки доброволци да се разделят на две групи. Една група е с двойки, които имат сериозни намерения един към друг, а втората са тези, които смятат, че връзката им е временна забава. 


КАК ДА СИ НАПРАВИМ ОНЛАЙН ДЕТОКС ПО ВРЕМЕ НА ПОЧИВКА?


Според данните от въпросниците се оказа, че всички участници са доволни от своите отношения. Въпреки това, двойките от втората група имаха много повече възможни заместители на партньора си в социалните мрежи. 

Когато изследователите попитаха дали участниците имат онлайн приятели, с които в бъдеще може да имат сериозна връзка, а не само флирт, резултатите от двете групи бяха почти еднакви. Учените са стигнали до заключението, че запознанствата в интернет застрашават взаимоотношенията, независимо от степента им на сериозност.

Възрастта на потенциалните "чийтъри" е без значение, казват изследователите. Но степента на зависимост от социалните мрежи е важна - колкото повече време прекарва човек в интернет, толкова по-голяма е вероятността той да намери “резервни” партньори там.

Още по темата

Love is in the air...
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser