Преминете към основното съдържание

Как спасих последните 3 сантиметра от косата си?

И не само отложих срещата с фризьора, но и започнах все по-често да освобождавам косата си от робството на ластика

Сигурна съм, че и вие сте били там – пускате косата от доста време и всеки сантиметър ви е толкова ценен, колкото и последното парченце от любимия ви шоколад. Усещате, че срещата с фризьора наближава по сухите и хвърчащи краища (а понякога и нацъфтели), по трудното им разплитане и пред факта, че вече никакъв стилизант не помага. Освен ластикът.

Току-що ви описах терзанията си отпреди месец. Часът при фризьора ме ужасяваше, защото косата ми не расте особено бързо и имах чувството, че ще върна дължините си в изходно положение – с 3 сантиметра по-къси, каквито бяха след последното ми постригване. Чудех се как ли да спася положението, което на вид и допир все повече заприличваше на слама.

И тогава се появи спасителят в ръжта в лицето на двата продукта от новата серия Elseve Dream Long на L'OREAL PARIS - шампоан и крем без измиване. Нейната цел беше и моята цел – да спася последните няколко сантиметра от косата си.

Дали шампоанът и кремът без измиване не бяха моето спасение?

Аз съм от хората, които обичат да четат етикетите преди да използват каквото и да било, дори и шампоан. И причината е, че искам да разбера какво да очаквам и накрая да „сверя“ дали тези обещания отговарят на истината.

А за серията Elseve Dream Long пишеше точно това, което ми трябваше.


ЗА МОЯТА КОСА, КОЯТО ОТ МАЛКА МЕЧТАЕ ДА Е... ДЪЛГА


Продуктите укрепват и подхранват косата, даряват я с блясък и сила и най-важното – спасяват последните 3 сантиметра от проклятието на ножицата.

Формулата и на двата продукта е обогатена с кератин с растителен произход, рициново масло и витамин В3. А крайният резултат е бляскава и здрава коса, която е защитена от бъдещи увреждания. 

Шампоанът не само почиства косата до „скърцащо“ състояние, но е и много нежен към нея. Моят съвет е след шампоана да използвате и балсама от същата серия, за да направите косата още по-мека и красива, а и да допълните грижата за кичурите си. 

Кремът без измиване заслужава малко повече думи. Той може да се нанася и на морка, и на суха коса и е създаден, за да изглажда кичурите, да „залепва“ нацъфтелите краища, но и да ги предпазва от топлината на сешоара, машата и пресата до 180 градуса.

Всичко това звучи повече от добре, но дали ще се осъществи върху моята коса?

Започнах да използвам шампоана с нормалната честота, с която мия косата си, а именно три пъти седмично. Според проучванията на L'OREAL първите положителни ефекти върху косата се усещат след 10 употреби, което при моята честота на миене означава след по-малко от месец.

Кремът нанасях винаги след измиване, тоест на мокра косата, както и преди употреба на маша или преса, както и понякога вечер преди лягане. Не ви е необходимо да нанасяте много от продукта. Зависи колко е дълга косата ви, но на мен ми беше достатъчно количество с големината на монета от 5 стотинки.

След първата седмица

Истината е, че още след първата седмица усетих, че косата ми е много по-мека и сякаш по-укротена. Разбира се, това често се получава, след като използвате нови продукти за коса, затова засега не смеех да се обнадеждавам.

След втората седмица

Състоянието на косата ми продължи да се подобрява, и то с доста добри темпове. Виждах и усещах промяна по отношение на мекотата, но и на най-големия ми проблем – начупването и сухотата. По принцип гледам да избягвам изправянето и къдеренето на косата, но ми се наложи да го направя. Затова тествах серума с идеята да предпази кичурите ми от топлината и ефектът беше страхотен. Изправих косата си много по-бързо, а и благодарение на термозащитата, кичурите ми не миришеха на прегоряло. А прическата ми се запази и по-дълго от очакваното.

Сега

Резултатът е на лице - серията Dream Long успя да спаси косата ми! Сега я усещам така, сякаш току-що съм я подстригвала, краищата ми са жизнени, не хвърчат и като цяло косата ми има нужда от минимална обработка с преса, за да бъде достатъчно права, че да я пусна. Блясъкът буквално заслепява, но това, което е най-важно за мен е, че косата ми изглежда здрава и красива, без да полагам особено много усилия за това. Освен да я измия шампоана и да нанеса кремът без измиване Elseve Dream Long по краищата.

Май ще мога да отложа посещението при фризьора за поне още месец-два.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser