Преминете към основното съдържание

Как точно яде банани кралица Елизабет II

Нейно Величество прави това много елегантно

Бъкингамският дворец има специални правила на етикет на масата, а освен това членовете на кралското семейство спазват специфични традиции при избора на ястия. Напримр, те никога не ядат стриди на официални събития. Преди време бившият готвач на Елизабет II Дарън Макгрейди сподели за непоносимостта на кралицата към миризмата на чесън. Сега стана известно за още една любопитна подробност.

В книгата си Eating Royally Макгрейди описва как Нейно Величество яде банан, използвайки нож и вилица, за да отреже краищата на плодовете.

Елизабет прави всичко това така, за да не изглежда „като маймуна“, обяснява бившият главен готвач на двореца. Експертът по етикет Уилям Хансън споделя, че кралицата има „елегантна техника“ и призовава всички да последват нейния пример. „Традиционно плодовете бяха царят на десерта, но сега десертът включва сладкиши.

На правителствените банкети плодовете все се предлагат като неутрализатор на вкуса, а бананът е най-лесният избор. Но как да го ядете? Отрежете краищата с десертен нож, внимателно отделете кората и го изяжте с вилица, като отрязвате парчетата с нож. "

Дарън Макгрейди, който сега управлява собствена компания за кетъринг в Далас, Тексас, разказва, че Нейно Величество изобщо „не е чревоугодник“ и по-скоро харесва процеса на организиране на вечеря, отколкото да опитва и да се наслаждава на различни ястия. "Тя се храни, за да живее, за разлика от принц Филип, който живее, за да се храни. Той обича храната, интересува се от различни ястия и иска да знае откъде идват и от какво са направени. "

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser