Преминете към основното съдържание

Как в реалността да изглеждаме като на селфи?

Новини от естетичната медицина: неоперативен лифтинг
© iStock

Когато се снимаме за селфи, насочваме камерата нагоре и поглеждаме към нея от долу, така че да изглеждаме перфектно. След това снимката минава през фотошоп. Дали обаче сме действително ние на картинката или образът, който търсим? Да излъжем себе си и да си повярваме е лесно. Да излъжем специалиста по естетична медицина обаче е невъзможно. В кабинета той ни подава огледалото в ръцете, за да се погледнем от долу нагоре, обратно на селфито, което обичаме да си правим. Защото само така можем да видим с очите си несъвършенствата и това, което действително искаме да променим и постигнем. След това той ни препоръчва скенер диагностика, с помощта на която получаваме 3D изображение и разбираме за състоянието на кожата си в дълбочина.

Скенер диагностиката разкрива скрити пигментации, които не са видими с просто око и показва съдовата компонента, т. е дали имаме разширени кръвоносни съдчета в дълбочина. Ако направим теста, пациентът може да разбере как е хидратирана кожата му, има ли разширени пори и как изглежда колагено-еластиновата мрежа, дали има бръчки. “ – казва д-р Сияна Живкова от Jewel skin clinic. Съвсем наскоро тя се завърна от последния конгрес по естетична медицина в Прага, където бяха обсъждани най-новите инжекционни техники, заместващи оперативния лифтинг. Благодарение на тях можем да постигнем това, което търсим чрез селфито.

На срещата в Прага пред световни специалисти бразилският пластичен хирург Маурицио де Майо, един от светилата в областта на разкрасителната индустрия, препоръчва неоперативния лифтинг. Парадоксално, но факт!

Ако се върнем назад във времето преди повече от 20 години, когато естетиката прохождаше, ще установим колко много тя се развила. В началото запълвахме линии – бръчици, след това правехме обеми – скули, днес на модата е създаването на структура наоколо и чак тогава се връщаме към проблемната зона.” – разказва д-р Сияна Живкова за последните тенденции. Създаването на структура може да се постигне с 3-точков, 5-точков и 8-точков лифтинг.

С напредването на възрастта лицевите структури се променят и подкожната мастна тъкан започва да намалява обема си, костите изтъняват и се свиват. Резултатите са отпускане на кожата, поява на бръчки и “уморен” вид. При общо отпускане на кожата е необходимо да се възстанови цялостно обемът. Това може да стане с т.нар. 8 точков лифтинг (8 point lift) който представлява неоперативен лифтинг на кожата на лицето посредством филъри, в основата на които стои т.нар. VYCROSS технология. С тази техника е възможно да се ревитализира, лифтира кожата на лицето и да се постигне естествен вид.

Зоните, които могат да се променят с този лифтинг, са: скулите, долината на сълзите, околоочната зона, назолабиалната зона, устните, брадичката. Например с 3-точковия лифтинг можем да повдигнем веждите и даотворим окото, с 5-точковия – да оформим скулите.” – разяснява техниките дерматологът д-р Сияна Живкова. Огромното предимство на новите филъри са, че те не създават лимфен отток и едем, не изискват възстановителен период от 6 месеца, а само лифтират. “Идеята е цялостен подход към грижата за пациентите и подмладяване, а не запълване на една бръчка, защото това може да продължи до безкрай. Резултатът е напълно естествен вид, нещо което всеки от нас иска да постигне.” – коментира д-р Сияна Живкова.

Готови ли сте за селфи?

д-р Сияна Живкова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser