Преминете към основното съдържание

Как Версаче пренесе модното си шоу от Милано в Атлантида?

Галерия
Толя Стоянова / Снимки: IMaxTree

През Седмицата на Модата в Милано се открои шоуто на Версаче. Донатела отново ни впечатли с креативността си. По време на представянето на новата си колекция пролет-лято 2021, която дизайнерката описа като „оптимистичен дух“, тя заяви, че предизвикателството пред нея е в това да провокира смисъла на модата в исторически момент като този. ветът се е променил, хората също. За дизайнера това означава, че трябва да започне всичко от начало", допълни още тя.

Версаче излъчи шоуто си, което бе затворено за публиката и присъствено само за персонала, сред атмосфера, пресъздаваща руини от Атлантида. Морски мотиви, раковини, корали и миди украсяваха дрехите. „Исках да направя нещо разтърсващо и да наруша правилата, защото смятам, че това, което работеше преди няколко месеца, днес няма никакъв смисъл. Творчеството на Версаче трябва да достигне нова реалност, до хора, претърпели дълбока промяна.". Затова тя избра морска тематика. Намери идеалната метафора за нов свят на чудеса. Запитана как си представя ролята на бранда в пост-пандемичния пейзаж, тя отговори, че е пример за ново начало, взаимна подкрепа и приемане на различното.

Още по етикети

Донатела Версаче , Versace
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser