Преминете към основното съдържание

Как за 2 минути си направих грим, който издържа повече от 17 часа

Междувременно изпратих децата на училище, прекарах един безкраен ден в офиса и завърших с вечеря и парти

6:00

Само една майка знае цената на всяка секунда. Особено, когато трябва да изпрати двете деца на училище, да стане преди тях, да изпие поне едно кафе на спокойствие, да направи закуска, да отиде на фитнес, да изкара поредния дълъг работен ден, да организира уроците по балет, плуване и шах, да прелети през задръстванията, да се погрижи за вечерята вкъщи, да зарадва съпруга си с вечеря на свещи навън, да не забрави рождения ден на приятелката си... и през цялото това време да бъде мила, добра и красива!

Когато тийнейджърът в 6:40 сутринта вече е поел към гимназията, а първокласничката се е настанила в женския кът на спалнята, не ми остава нищо друго, освен да превърна сутрешните си грижи за лицето в забавление.

От игри и закачки на финала имам точно 2 минути, в които:

  • чевръсто започвам с хидратиращ праймър (Photo Finish Primerizer на Smashbox) – две дози са достатъчни за моята кожа, която е не е нито суха, нито мазна. Праймърът я изглажда, а леката и бързосъхнеща формула е като магнит за грима, като „заключва“ фон дьо тена и го прави дълготраен.
  • за по-малко от половин минута с четка нанасям фон дьо тен (Studio Skin на Smashbox), което след праймъра става супер лесно и равномерно!
  • около минута ми отнемат очите – с апликатор в основата на горните клепачи нанасям сенки в тъмен матов цвят (от палитрата Cover Shot на Smashbox), а с четчица нагоре и навън преливам в металически оттенъци. Спиралата (SuperFan Mascara на Smashbox) ползвам само за горните мигли, за да е по-естествен гримът през деня.
  • Червилото (Metallic Golden Bronze от колекцията Be Legendary) слагам почти в движение – нямам нужда дори от огледало, защото уникално удобният апликатор и течната формула се справят буквално сами, само с едно нанасяне!

9:00-18:00

От онези дни, в които приключваме броя на ELLE и аз дори не се сещам да погледна има ли остатъци от сутрешното червило. С компютъра цял ден сме насаме, така че всичко е наред. Освен учудването ми в края на работния ден, че устните ми носят бляскавите следи на червилото – толкова равномерно, сякаш преди 5 минути съм го сложила. Само цветът леко е избледнял, но когато нюансът е nude, това не е никакъв проблем!

19:00

Време е за моето вечерно оръжие – червилото Be Legendary Lipstick на Smashbox. На него разчитам да промени визията ми за вечерята, на която ме е поканил моят съпруг.

Яркият и наситен цвят на устните е достатъчен акцент, за да не се налага да подчертавам допълнително очите.

Изумена съм, че за 12 часа сенките не са мръднали!

С мокра кърпичка отстранявам остатъците от сутрешното червило и нанасям новото. Не откривам молив за устни в чантата си, обаче формата на Be Legendary Lipstick се оказва толкова user-friendly, че дори непрофесионалист като мен успява да нанесе равномерно червилото!

22:00

Ще ми се наложи още една промяна на грима, но не защото червилото е останало по чашата с вино – напротив, стои си непокътнато на устните ми, а защото сме на рожден ден на най-добрата ми приятелка в пиано бар.

И тъй като в чантата ми все още седи и течното Metallic Golden Bronze, решавам в средата на устните много небрежно и артистично да сложа златисти акценти. Придават допълнителен обем на червените устни, освен това са в тон със зелената блуза от кадифе и нейните златисти бродерии.

Малко след полунощ

Вече сме си вкъщи. Аз съм размазана от умора, лицето ми – не! Защото гримът, който си направих преди повече от 17 часа, стоически издържа на този безкраен ден. На следващата сутрин си мечтаех гримовете ми на Smashbox да са ми предали поне частица от тяхната енергия и издръжливост... Отдавна не съм на 20 и определено имам нужда от тях!

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser