Преминете към основното съдържание

Как жълтият цвят влияе на настроението ни?

Галерия
Толя Стоянова / Снимки: IMaxTree

Жълтото се асоциира със слънцето и с пролетта, точно затова действа положително върху емоциите ни. Може да се каже, че е най-щастливият цвят. Смята се, че подсилва дейността на мозъка и прави паметта ни по-добра. Предизвиква ентусиазъм за живот и буди оптимизъм у хората. Спомага за фокусирането и за възприемането на дадена информация. Ето защо запомняме по-бързо даден текст, когато сме го подчертали с жълт цвят.

Носенето на жълти дрехи ни прави по-щастливи. Altuzarra, Anja Gockel, Anna Sui, Annakiki, Coach, Salvatore Ferragamo, Moschino, Valentino, Carolina Herrera и др. избраха за колекциите си пролет-лято 2020 точно жълтото. А и каква би била пролетта без този слънчев цвят? Определено той се нарежда сред тренди цветовете за сезона.

В галерията ни ще откриете няколко ярки стайлинг идеи, които ще ви вдъхновят. Отворете гардероба, облечете се с нещо в жълто и не забравяйте усмивката си, преди да излезете.

Още по етикети

жълто , цвят , цветове
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser