Преминете към основното съдържание

Каква е тайната за красотата на 61-годишната Ясмина Роси?

Тя е достойна конкуренция на Кристи Бринкли

Ясмина Роси стартира кариерата си на модел на години, когато обикновено моделите са вече в пенсия. Посветила живота си на отглеждане и възпитаване на децата си, американката от френски произход започва кариерата си на модел, когато е на 40. Днес е на 61 и все още е в пика на популярността си. Световни модни брандове се надпреварват да подписват договор с нестандартния модел.

Но каква е тайната й за феноменалната й визия на 61 години?

Естествена красота

Модната индустрия е пренаситена от тела с идеални мерки и еднотипни лица – именно това е причината през последните години да се търсят лица с естествена красота и да се ползват нестандартни модели. Това е причината за успеха на plus size модела Ашли Греъм, за модела с витилиго Уини Харлоу, за транссексуалните модели и тези на възраст 60+. Ясмина Роси не е първият възрастен модел – все още не отстъпва от позицията си и 85-годишнатаКармен Дел Орефиче. Нов случая с Кармен е очевидно, че младостта й е плод на пластични операции, докато Ясмин е съвсем естествена.

Здравословен начин на живот

При височина 174 см 61-годишната Ясмин може да се похвали с перфектни моделски мерки – 83/63/91. Тя признава, че редовно спортува: йога, тичане и функционални тренировки, като това са само малка част от седмичната й програма. Не консумира сладко и тестени храни, а предимно свежи зеленчуци, риба на пара и варено месо. Моделът смята, че не по-зле от хиалуроновата киселина, за красотата й работят кокосовото масло, зехтинът и масло от рапица.

Оптимистичен поглед над нещата

Ясмина е убедена, че тайната на младостта й е оптимизмът й, както и пълната й свобода на действие. Когато на 40 години е решила да стане модел, тя не обръщала внимание на скептиците, които й казвали, че няма смисъл и я обезкуражавали. В резултат на това идват и договорите й с марки като Marks & Spencer, YSL, Hermès и Jil Sander. Днес, освен за снимки, Ясмина отделя много време и за внуците си.  

Ясмина Роси

Галерия

Ясмина Роси

Снимки: Instagram

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser