Преминете към основното съдържание

Какви напитки можете да консумирате при кето диета?

Разнообразие без вреда за фигурата ви

Кето диетата първоначално е била замислена като лечение на редица заболявания, но по-късно се оказва изключително ефективна в борбата срещу затлъстяването. Основният й принцип е прием на минимум въглехидрати, максимум протеини и мазнини. Разбира се, идеалната напитка за такава диета е водата, която е без калории, въглехидрати и всякакъв вид хранителни добавки. Всеки обаче иска да разнообрази диетата си поне от време на време и, ако е възможно, да намери по-здравословна алтернатива на любимите си сладки напитки. Оказа се, че това е напълно възможно.

Зелен или черен чай

Чаят е натурална напитка, съдържаща минимално количество въглехидрати (по-малко от един грам на чаша). Плюс това, чаят е без калории и е богат на полезни антиоксиданти. Може да се пие студен или горещ, но задължително без захар.

Кафе

Кафето е друг вариант с малко или без калории и въглехидрати и може да се пие горещо или охладено. Нещо повече, кафето съдържа кофеин, който може допълнително да ускори метаболизма ви и да ви помогне да отслабнете.

Диетични газирани напитки

И не, не говорим за газирани напитки тип Zero - тe съдържат изкуствени подсладители, които няма да доведат до отслабване. Потърсете подобни напитки с естествени подсладители в отделите за здравословна храна в супермаркетите - само те ще ви позволят да се насладите на любимия си вкус, без да развалите фигурата си.

Газирана вода

Противно на общоприетото схващане, газираната вода е практически безвредна. Тя не съдържа никакви изкуствени добавки, което означава, че не противоречи на принципите на кето диетата. Независимо от това, ви съветваме внимателно да прочетете състава на водата преди да я купите - недобросъвестни производители могат да добавят ненужни съставки.

Растително мляко

Както знаете, кравето мляко е несъвместимо с кето диетата, защото съдържа естествена захар. Това обаче изобщо не е причина да се разстройвате, защото сега има много полезни алтернативи на растителна основа, например, бадемово и кокосово мляко. Те са идеални за добавяне към кафе, приготвяне на различни ястия или самостоятелна консумация. Но отново обърнете внимание на състава – някои от тези напитки може да съдържат подсладители.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser