Преминете към основното съдържание

Какво би казала Бионсе?

Излизаме от контекста на песните
© getty

По случай "HOMECOMING: The Live Album" и едноименния документален филм за Бионсе в Netflix решихме да намерим отговорите на някои екзистенциални въпроси, търсейки ги в песните на певицата. 

Взимаме цитати от текстовете на Queen Bey и ги превръщаме в практични съвети за всичко, което ни тормози в ежедневието. 

И така, какво казва Бионсе, когато трябва... 

...да организирате добре пространството в дома

"To the left, to the left, everything you own in the box to the left" 

Песен: Irreplaceable

Игнорираме факта, че цитатът е за този, който трябва да си тръгне, а не да остане. Не е тайна, че надписаните кутии помагат да намерим бързо и лесно всичко, което ни трябва. Дали са документи, дрехи или играчки на децата, всичко може да се организира в различни по размер кутии. 

...да си намерите подходяща рокля за петък вечер

"Put your freakum dress on, Oh, every woman got one"

Песен: Freakum Dress

Права е Бионсе! Забравете за офисните ризи и за ежедневните дънки. Уикендът стартира и трябва да изглеждате готови да го посрещнете в най-секси роклята, която притежавате в гардеробра си. 

...да вземете решение

"If you liked it, then you should have put a ring on it"

Песен: Single Ladies

Обадете се. Направете резервацията, въпреки че не сте сигурни дали след дългия работен ден ще успеете да стигнете до онзи новооткрит ресторант, който всички хвалят. Купете си онези обувки, които така дебнете за намаление. Нищо никога няма да ви чака! 

...да направите финансов план за поредния месец

"I don't know much about algebra, but I know one plus one equals two"

Песен: 1+1

И ние така, Bey. И ние така! И това е много лош съвет. Истината е, че не може да се справяме с парите си, ако не обръщаме внимание на финансите. Специалистите ни насърчават всяка седмица да си правим анализ, независимо от финансовото ни положение.

...да се справите с ОНЕЗИ дни от месеца

"Ain't got no doctor or pill that can take the pain away"

Песен: Pretty Hurts

Не е съвет, но точно така се чувстваме по време на менструалния ни цикъл. За да преживеете по-леко тези неприятни дни, лекарите казват да наблегнете на повече продукти, богати на желязо и на витамин D. 

...да се настроите за добър сън 

"If there's candles near your bed, no need for a spell"

Песен: No Angel

Дори и една безсънна нощ вреди на физиологията ни, а тялото се опитва да възстанови ритъма си. Един от добре познатите начини да се настроим към сладките сънища, са релаксиращите свещи. 

...да изваете плажно тяло за лятото

"Shoulders sideways smack it, smack it in the air. Legs moving side to side, smack it in the air"

Песен: 7/11

С размахване на ръце във въздуха едва ли ще се сдобиете с перфектния трицепс, но пък можете да разгледате 5 от най-ефективните упражнения за цяло тяло тук.

...да се оправдаете за голямото си самочувствие

"Some call it arrogant, I call it confident"

Песен: Ego

Не е нужно да се извинявате, че вярвате в себе си. Пуснете си хитовото парче на Бионсе - Diva, a после и Ego и продължавайте да излъчвате самоувереност. 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser