Преминете към основното съдържание

Какво четоха през лятото Михаела, Прея, Дивна и Саня?

Шефката на "Вирджиния рекърдс" и трите певици споделят кои книги бяха неизменно до тях, докато събираха тен на плажа.
Михаела, Саня, Прея и Дивна
Михаела, Саня, Прея и Дивна © ПР

Коя е най-подходящата книга за лятото и на кое заглавие се спря да четеш на плажа?
Михаела Филева:
В момента чета „Непоносимата лекота на битието“ на Милан Кундера. Препоръча ми я приятел, който добре познава вкуса ми за литература. Като цяло не чета на плажа. Правя го в прохладните вечери, или рано сутрин - тогава изпитвам нужда. Трудно ми е да препоръчам „лятна“ книга, странна категория за литература е това.
Дивна: За хубавата книга няма сезон, през който да е по-добре да я прочетеш. Може би по-скоро зависи от състоянието на духа и ума, в което си. Аз лично цяла зима четох най-разнообразна литература - от Ф. Скот Фитцджералд  до Блага Димитрова, та чак до Георги Господинов, но сега съм наблегнала на материала за матурата и чета "Тютюн". Независимо по кое време на годината го правя, ако започна да чета нещо, което не ме грабне до първите 20-30 страници - намирам си друго и го оставям за по-нататък, докато доузрея за него. :)
Прея: Може би пътеписи, поезия и приключенски романи ми се струват най-подходящи за плажа. Аз, въпреки това, в момента чета "Майстора и Маргарита", защото от много време се канех и просто се случи да е лято...
Саня Армутлиева: Четох много това лято - любими ми станаха "Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна" на Юнас Юнасон, "Лакомството" на Мюриел Барбери, "Къщата на халифа" на Тахир Шах, "Спомените" на Давид Фоенкинос, "The art of creative thinking" на Rod Judkins , препрочетох "Естествен роман" на Георги Господинов.

Какво мислиш за чиклитите?
Михаела Филева:
Типично женските романи не са моето четиво.
Дивна: Фен съм. Смятам, че на жените по света трябва да се напомня, че те заслужават да бъдат също толкова самостоятелни и уважавани, колкото мъжете, но и да не забравят, че са символ на красотата (външна и вътрешна) и им се полага да отделят време за себе си и да се поглезват с процедури, шопинг и т.н. Все повече откривам тази феминистка част от себе си и вярвам в нея. Страшно трудно е да бъдеш жена, но си заслужава.
Прея: Разбирам защо се харчат толкова много, но това не е моят жанр.
Саня Армутлиева: Далеч съм от тях.

Текст Ирена Късметска

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser