Преминете към основното съдържание

Какво да изключим от менюто си при горещо време

Оказва се, че можем да саботираме прогнозата за времето и термометрите
© istock

Оказва се, че можем да саботираме прогнозата за времето и термометрите. След като разгледахме храните, които задължително трябва да присъстват в лятното ни меню в най-горещите дни, днес е ред на онези, които е добре да изключим или поне да ограничим.

Въглехидрати

Оризът и пълнозърнестите храни изискват повече усилия от страна на организма за обработване, поради което този процес може да доведе до затопляне. А това е последното, от което имаме нужда в жегите.

Месо

Тук положението е сходно с това при въглехидратите, дори отиваме още по-далеч. Ако обаче съвсем не можете без месо, наблегнете приоритетно на рибата за сметка на тежките червени меса.

Алкохол

Далеч сме от мисълта да настояваме да спрете коктейлите съвсем. Но внимавайте, особено в най-горещите дни, защото алкохолът води до дехидратация. Сега е моментът да припомним правилото на задължителната чаша вода след всяка чаша алкохол. Това освен че ще ви спести махмурлука на следващия ден, ще ви помогне в поддържането на здравословен баланс на течностите в организма.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser