Преминете към основното съдържание

Какво да очаквате от партньора си с голяма възрастова разлика?

Когато той е с 5, 10, 15 или 20 години по-възрастен от вас

5 години разлика

Както отбелязват повечето психолози, често жените съзряват по-бързо от мъжете (това лесно може да се види в последните години на гимназията). Ето защо не е чудно, ако не усещате никаква разлика във възрастта с любимия си, който е с поне 5 години по-възрастен. В допълнение, ще имате приблизително равносилен житейски опит, което ще ви улесни да изградите съвместния си живот.

10 години

Учените смятат, че 10 години е идеалната разлика във възрастта между партньорите. За това време мъжът натрупва достатъчно опит, за да не обръща внимание на капризите на половинката си. Един зрял мъж умее да прави компромиси. Жената от своя страна се вслушва в мнението на любимия си, тъй като го признава за авторитет.

15 години

Ако жена се среща с мъж, който е 15 години по-възрастен, значи тя търси стабилност преди всичко. За младите жени това е неоценима възможност да натрупат опит, който не могат да получат при срещата си с връстниците си. Често подобна връзка е на принципа „баща и дъщеря“, като тя се надява, че нейният любовник ще поеме напълно отговорността за всички решения в двойката.

20 години

Основният проблем на връзката, в която партньорите са голяма възрастова разлика, е трудността в намирането на общи интереси. Често мъжът в тази връзка търси спокоен живот, а половинката му жадува за приключения. Трудно е да намерят и общи приятели, които да са еднакво интересни за него и за нея. Да не говорим, че след 50 мъжът намалява сексуалната си активност, докато жените – обратно – след 30 изключително увеличават интереса си към интимните въпроси. Въпреки това се срещата и доста стабилни връзки, в които разликата между партньорите е 20 години: през опита си мъжът обикновено умело изглажда острите ръбове у младата си половинка.

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser