Преминете към основното съдържание

Какво да спортуваме през пролетта?

Време е да излезем навън

© iStock

С наближаването на топлите дни срещата с огледалото става все по-трудна. През пролетта търпим последствията от зимното си безгрижие, а да не подценяваме и стреса, който тялото ни изпитва при смяната на сезоните. А най-хубавото е, че времето вече ни позволява да излезем сред природата на слънце и чуст въздух. Възползвайте се!

Колоездене

Карането на колело е спорт, който не само тренира тялото ни, но ни носи оргомно удоволствие. С него се стягат основно краката, но и долната част на корема, която е сред най-трудните за оформяне части на тялото. Ако не сте в добра форма, карайте на равно. Ако обаче сте по-напреднали имате по-голяма издръжливост, можете да предизвикате себе си с някой планински терен.

Бонус: Може да вземете и децата и да си устроите един прекрасен спортен ден.

Планинарство

Времето вече позволява да започнете да катерите планините. Но не гледайте на този спорт като на разходка в парка. Изискват се много усилия, за да изкачите сами един връх. А поне в България и прекрасни планини, които си заслужава да видите.

Съвет: Не забравяйте да се запасите с храна и вода, защото може да огладеете сериозно от физическото натоварване. Също така ви препоръчваме да не зилизате от туристическите пътеки, защото може да бъде опасно. Хубаво е да имате и някой опитен планинар в компанията, особено ако сте начинаещи.

Гимнастика или йога

На открито е доста по-различно и приятно. Освен това, ако следвате философията на йога, така ще ви е по-лесно да се свържете със земята и да релаксирате. Дали ще е в близкия парк или в планината, важното е да сте навън.

NB: Знаем, че може би ще ви разсмеем, но не забравяйте да си вземете постелка за йога или килимче, върху което да тренирате.

Стрийт фитнес

Вече няма парк, в който да няма уреди за фитнес. Те са си като тези в залата, но навън. Което е страхотно. Можете да изпълнявате всички упражнения, които и във фитнеса. Е, разбира се, уредите не са толкова професионални, но все пак не само сте навън, но и е безплатно.

Съвет: Понякога може да стане доста претъпкано на площадката за фитнес, затова може да отидете по-рано сутринта, за да не се налага да чакате за уред.

Диета

© iStock

Сега е сезонът на пресните салати и зеленчуци, наблегнете на тях, ограничете хляба и тестените изделия. И в комбинация с някой от изброените спортове бързо ще влезете във форма след зимата.

Още по етикети

фитнес , спорт , пролет
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser