Преминете към основното съдържание

Какво е щастие? 5 отговора от вашето куче

Посреща ви на вратата, развеселява ви в трудни моменти, буди ви със силен лай, тича с вас из парка ... Кучетата са доволни да бъдат с вас. Наблюдавайте внимателно домашните си любимци - те ще ви кажат какво е щастие

Кучетата са създадени за щастие. В тях има някаква магия, която ги кара да размахват опашките си, да се опитват да близнат носа ни, да ни гледат в очите и да казват „Обичам те“ по безброй други начини - без значение какво се случва в света.

Замислете се… Щастливи ли сме, когато се събуждаме сутрин, особено през есента, когато е студено и влажно? Вероятно не особено. Но кучетата са. Те се втурват из къщата и се забавляват, сякаш навън грее ярко слънце. И така, какво е щастието - за тях и за нас? И на какво могат да ни научат кучетата? Ето 5 тайни за щастието, които можем да открием, наблюдавайки нашите домашни любимци.

1. Благодарност

Кучетата живеят за мига. Те не мислят за това какво е времето навън и какво ще се случи, когато стане по-студено. И не се чудят какво е щастие. Те просто са благодарни, че са се събудили и ни виждат. И от това са щастливи. От гледна точка на кучето благодарността е достатъчно добра причина за щастие.

2. Движение

Сутрешната разходка е друга причина за истински възторг. Кучетата се радват на тичането, на движението, на свободата. Упражненията на свеж въздух са добре познат метод за повдигане на настроението. Може би трябва да опитаме?

3. Самооценка

Надали сте виждали куче, застанало пред огледалото, което се чуди как да стане по-красиво. Нашите четириноги приятели приемат себе си напълно и са щастливи. И сега скачат наоколо, за да ни покажат, че са готови да тръгнат с нас дори до края на света! Без изобщо да ги интересува как изглеждат.

4. Любопитство

Кучетата постоянно изследват света около себе си и не пропускат шанс да подушат всеки ъгъл, дори ако вече са посетили това място хиляди пъти. Те неуморно търсят нещо ново. Какво ли би станало, ако и ние винаги сме готови да се изненадаме и непрекъснато търсим нещо ново около нас? Може би бихме могли да разберем какво е щастие?


5. Общуване

Кучетата никога не са сами. Те знаят колко е важно да общуваме с всички наоколо: с нас и членовете на нашето семейство, с други кучета, с минувачите. Обикновено кучето се опитва да заеме място по-близо до човека. Когато е лишено от възможността да общува, кучето е тъжно и може дори да спре да се храни. Още един добър урок за нас хората!

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser