Преминете към основното съдържание

Какво е цервикален оргазъм и защо той ще промени сексуалния ви живот?

Най-накрая имаме алтернатива на митичната G точка

© iStock

Цервикалният оргазъм е един от най-интензивните оргазми, които можете да изпитате. А той се случва, когато по време на секс партньорът ви навлезе достатъчно дълбоко, за да стимулира с члена си шийката на матката. Въпреки че тази точка е много чувствителна, не очаквайте, че ще свършите веднага. Поради труднодостъпното ѝ положение, дълбоко в центъра на матката, ще е нужно малко време за синхрон.

Според сексилога Ким Анами: "Най-добре е да започнете с други пози, за да може матката ви да се отпусне достатъчно добре". В началото докосването на члена до тази чувствителна точка може да ви се стори малко болезнено, но с времето ще свикнете и ще почувствате удоволствието. Цервикалният оргазъм се отличава от клиторния с това, че е по-интензивен и идва на вълни.

© iStock

Усещанията зависят и от това в кой момент от менструалния цикъл се намирате. Маточната шийка е особено чувствителна преди менструация, затова пробвайте за първи път по време на овулация.

И накрая идва и най-важният въпрос - кои са най-добрите пози за достигане до цервикален оргазъм. Обикновено кучешката поза се смята за най-подходяща за дълбоко проникване, но някои жени твърдят, че след години осъвършенстване на способностите си могат да получат цервикален оргазъм дори и в други позиции.

Така че какво чакате? Започвайте да тренирате...


3 правила за незабравим секс

Вижте повече

3 правила за незабравим секс

Как да получите максимално удоволствие в леглото?

Още по етикети

секс , оргазъм , любов
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser