Преминете към основното съдържание

Какво е #vulvalution и какво общо има с женската сексуалност?

И защо е важно да знаем повече
@pussition
@pussition © Instagram

Чували ли сте за #vulvalution? Или по-скоро виждали ли сте го? Този хаштаг всъщност е идея на козметичния онлайн магазин Cult Beauty, който цели да насочи вниманието към женското сексуално здраве и най-вече към женското сексуално удоволствие. Идеята на марката е заедно с червилата, фон дьо тените и сенките за очи да се предлагат и продукти за достигане до оргазъм. Разбирайте вибратори.

Независимо дали става въпрос за това, да говорим напълно открито и без срам за мастурбацията, или как да открием първите признаци на рак на яйчниците, тази кампания цели да разбие мита (който все още съществува), че жените не обичат секса. Или ако го обичат, то те са... проститутки.


КАКВО ВИ ТРЯБВА, ЗА ДА СГТАНЕТЕ БОГИНЯ В ЛЕГЛОТО?


„Последните две години преминаха под знака на големите социални промени“, казва една от основателките на Cult Beauty, Алексия Инджи. „Жените започват да отхвърлят социалната стигма, срама и смущението и започват свободно и открито да говорят за своето сексуално здраве и удоволствие.“

Въпросът е как е възможно през 2019 г. все още да се обсъждат подобни неща? И ако си мислите, че това не е така, само опитайте да кажете „вагина“ по време на разговор и по погледите на околните ще разберете, че това все още е забранена дума.

Ако напишете #vulvalution в Instagram, няма да ви излязат хиляди публикации. Всъщност цифрата е доста по-скромна – около 600, но числата не са важни, а социалното послание. Събрахме най-атрактивните снимки, които ни предизвикват да говорим открито за женското сексуално удоволствие, което е неизменно свързано и с женското здраве.

#vulvalution

Галерия

#vulvalution

Още по етикети

секс , кампания , здраве
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser