Преминете към основното съдържание

Какво мислят мъжете... ?

...за влиянието на поп-арта в модата и играта на ярки цветове в него

От списание ELLE България 

Питаме силния пол какво мисли за влиянието на поп-арта в модата и играта на ярки цветове в него, и за да сме по-близо до истината, се подсигуряваме с три гледни точки – на специалисти по визията, клубния живот и... хубавите жени, разбира се!

Любен Николов, коафьор:

Обичам момента, в който пред очите ми попада толкова цветна, младежка и креативна визия. Арт изкуството може да те вдъхнови, да те остави без думи, да те накара да се чувстваш част от него, а и да те облече! Дами, съветвам ви колкото се може по-често да се докосвате до кукленската стилистика, съчетана с арт изкуството! Бъдете смели, бъдете дръзки, бъдете себе си! Така никога няма да останете незабелязани.

Стефан А. Щерев, актьор и тв водещ:

Ето една пряка линия между концепцията и модата. Макар, че оп-арт-ът никак не е нов, а по-скоро е ренесанс на идеите на конструктивизма от началото на миналия век. Важна е взаимовръзката между формата и функцията в рамките на анализа и рационалността. Тук и двете се допълват, стават едно цяло по естествен начин – така, както само една рокля може да доведе до „оптическа“ илюзия не само с формата и функцията, но и с живото присъствие. Внимание! Оп-арт-ът не е опс-арт. Да се носи с внимание и респект към миналото. И с широка усмивка сутрин и нежна меланхолия вечер!

Костадин Кръстев-Коко, фотограф:

Родилият се преди почти век оп-арт с пълна сила радва окото ми в модните колекции на дизайнерите. Много цветно, весело, лъскаво. Тези десени и форми задават в мен настроение и оптическа илюзия за нещо живо, за разлика от черните и сивите нюанси. Така, съчетавайки геометрия и цвят, се пренасям и в кукленската визия, която също е доста силен тренд. Оп-арт-ът обединява доста неща и както в случая дрехите стават силен акцент в ежедневието ни.

Лазар Кисьов, певец:

Какво по-хубаво от много цветове, миксирани с геометрични фигури, за да изпъкне човек. Този стил със сигурност е за всички хора, които първо не са скучни по характер, да кажа направо „откачалки“, и второ искат да бъдат запомнени от пръв поглед. Неслучайно едни от най-големите световни звезди, като Кейти Пери и Ники Минаж, са сред огромните фенове на този тренд и не се поколебават да привличат погледи с него. А след като едродупестата певица е дала богословията си, значи няма как и цялата тийн публика, готова за промиване на мозъци, да не стане фен на кукленската цветна визия. 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser