Преминете към основното съдържание

Какво може да бъде по-добро от секс?

3 любими неща, които обаче са заплаха за добрата стара интимност
Шопинг с удоволствие
Шопинг с удоволствие © iStock

1. Пазаруването

Обиколките по магазините са не по-малко изморителни от сексуалната активност. И са също толкова удовлетворителни.

Шопингът даже може да достави и повече удоволствие, в сравнение със секса, твърдят учени по разработка на неврокомпютърен интерфейс от британската компания Mindplay. И не, изказването им не е базирано на техния личен опит, а на обстойни анализи на гама ритъма на мозъка.


ИДЕАЛНИТЕ ТОКЧЕТА ЗА НАЙ-ДОБЪР СЕКС


Благодарение на тези анализи, специалистите установяват, че пазаруващите се делят на две категории.

Едната е съставена от т.нар. „вдъхновени купувачи“, които избират покупките си така, че да подчертаят своята индивидуалност, докато втората пазарува с цел да следва модните тенденции. В 84% от случаите мозъчните вълни на доброволците от първата група имат същата картина, каквато имат и правещите секс или побеждаващите в състезание.

2. Социалните мрежи

Желанието да комуникираме със света чрез постове, туитове, снимки, коментари и харесвания е по-силно от желанието ни да правим секс или от влечението на пушачите към цигарите.

Твърдението е на онлайн проучване, проведено от Бизнес колежа Booth към Университета на Чикаго, което се заема да измери честотата на желанието – нещо, което анализаторите досега не се бяха сещали да отразят.

Желанието на повечето хора да бъдат онлайн е не непременно по-силно от това за секс, цигара или питие, но се проявява по-често, обясняват авторите на допитването. Една от причините, смятат те, е, че сексът изисква много повече време, усилия и внимание, в сравнение с отварянето на Facebook, Twitter или Instagram.

3. Прогнозата за времето

Съвременният човек е обсебен от времето и това се дължи не само на опитите ни да водим непринудени разговори. Според проучване на Google, проведено на английски, само преди десетилетие и половина думата „секс“ е била много по-често въвеждана в търсачката от тази за „време“.


НАЙ-ЧЕСТО ПРАЩАНИЯТ СЕКСОТИКОН


Само че към началото на 2017 г. резултатът се обърнал. И то – с победа на времето в съотношение 4 към 1 за сметка на секса. Тенденцията била забелязана и при проверка на търсенията на още няколко европейски езика.

Прогнозата за времето е най-следената част от новинарските емисии, установява и американско проучване. Британците са още по-обсебени от темата – значителна част от тях проверяват какво ще е времето в рамките на максимум час от събуждането си и говорят за него шест пъти седмично.

При жените това е най-обсъжданата тема за разговор (68%), изпреварваща тази за парите (44%), връзките (37%) и звездните клюки (15%).

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser