Преминете към основното съдържание

Какво не знаем за Сара Джесика Паркър?

Актрисата навърши 51 години
Сара Джесика Паркър
Сара Джесика Паркър © Getty images

Повече от десетилетие мина, откакто Сара Джесика Паркър радваше зрителите с култовия си образ на Кари Брадшоу в поредицата "Сексът и градът". И макар че самата актриса признава, че не е искала да бъде част от ситком и дори е умолявала продуцентите да я махнат от екипа, именно Кари я превърна в световна звезда. Тази година Сара Джесика Паркър отново се завръща на малкия екран с новия си сериал по Devorce. В него 51-годишната блондинка е в образа на разведена жена, която иска да даде ново начало на живота си. 

За щастие на Сара самата тя не се сблъсква с подобни трудности в реалния живот. Въпреки че преди години двамата със съпруга й Матю Бродерик претърпяха криза на брака си, днес те са повече от щастливи заедно и се радват на трите си деца. 

А ето и някои малко популярни неща за любимата на поколения жени Сара Джесика Паркър. 

1. Сара има още седем братя и сестри, от двата брака на майка си. "Спомням си, че бяхме много бедни. Подобно нещо нямаше как да се скрие, защото понякога дори нямахме ток вкъщи. Имаше случаи, в които не празнувахме нечии рожден ден, или дори Коледа", разкри в свое интервю екранната Кари. Въпреки че днес има милиони долари в банковата си сметка, детството й сериозно е повлияло на представата й за парите и тя рядко прави необмислени харчове. "Постоянно си мисля - спестявай, спестявай, спестявай! От друга страна пък си казвам - работя толкова много през последните 25 години, защо да не си позволя още един чифт от обувките на Маноло Бланик?"

2. Когато е на 14 г. получава главната роля в продукцията на Бродуей "Ани". Именно това й помага да се откъсне от дома и в крайна сметка да пробие като актриса. "Беше начин да се измъкна от хаоса у дома. В театъра всичко беше прекрасно и дисциплинирано. Освен това ми плащаха, а аз нямах никакви пари", разказва в ТВ интервю Паркър. 

© getty images, Сексът и градът

3. Въпреки че са минали повече от 10 години от края на "Сексът и градът" Сара не крие, че продължават да я сравняват с екранната й героиня Кари Брадшоу. Актрисата обаче е категорична, че двете нямат нищо общо. "Разбирам защо ни сравняват, все пак аз бях в дома им като Кари толкова дълго време. Но, макар че й се възхищавам, аз не съм като нея", споделя звездата. Една от основните разлики в характера им е свързан със секса. Сара е имала клауза в договора да няма голи сцени, да не използва секс играчки и да не употребява вулгарни изрази. "Кари целуна доста мъже в сериала, но това е най-крайното нещо, което бих могла да си позволя", споделя блондинката. 

4. Актрисата и съпругът й имат три деца - сина им Джеймс Уилки и близначките Марион и Табита. Момчето им е кръстено на бащата на Матю Бродерик - Джеймс, и на любимия им новелист Уилки Колинс. Джеймс настоява да даде име на някоя от сестрите си и именно той решава едната от тях да се казва Марион. 

Автор: Ирена Късметска 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser