Преминете към основното съдържание

Какво носи кралица Елизабет в чантата си?

Кралицата Елизабет II е една от най-известните фигури в света, а на публични места тя никога не се отделя от емблематичната си чанта
© getty

През годините мистерията около чантата на кралицата се е увеличила, особено когато се разкри, че тя я използва, за да изпраща кодирани послания на нейния персонал. Очевидно, ако я постави на масата, тя посочва, че би искала да приключи срещата в следващите пет минути, а когато я сложи на пода, тя сигнализира на чаровната си дама, че би искала тя да дойде и да я спаси.

Но какви тайни съдържа самата чанта?

© getty

Ето и нещата, които кралица Елизабет II носи винаги със себе си:

1. ОЧИЛА ЗА ЧЕТЕНЕ

Кралицата за първи път извади очила за четене от чантата си през 1982 г., за да прочете своята реч и те се превърнаха в един от ключовите елементи, които тя винаги носи със себе си.


ЕЛИЗАБЕТ II Е СЪГЛАСНА, ЧЕ КОРОНАТА Й ТЕЖИ. БУКВАЛНО!


2. ЧЕРВИЛО И ОГЛЕДАЛЦЕ

Кралицата е била забелязана повече от един път, да си освежава цвета на червило на публично място, а бившата първа дама Лора Буш веднъж разкри, че е последвала примера ѝ: "Кралицата ми каза, че е добре да си освежавам цвета от време на време". Избраната марка на Нейно Величество е Clarins, а малкото метално огледало, което използва, е сватбен подарък от принц Филип.

3. ЗАКАЧАЛКА ЗА ЧАНТА

Може да звучи малко странно, но всъщност е гениално! Кралицата веднъж бе забелязана на вечеря, където дискретно си е сложила кука на масата и после закачила чантата си на нея.

4. ИЗГЛАДЕНИ ПАРИ

Всички знаем, че Кралицата не носи пари със себе си нали? Да, ама не! Въпреки че статутът й позволява да не носи пари или карти като останалата част от населението на земята, Елизабет II всъщност понякога носи пари - когато е в църквата. Нейно величество винаги дарява малка сума и затова е необходимо да има в себе си пари. Веднъж бе съобщено, че обикновено дава банкноти от £5, а понякога £10. Персоналът ѝ ги изглажда първо, така че да са винаги свежи и сгънати така, че лицето на Кралицата да е насочено навън.

5. НОСНА КЪРПИЧКА

Тя може да е образец за изтънченост и маниери, но е и човешко същество и от време на време е има нужда от човешки неща като - носна кърпичка. 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser