Преминете към основното съдържание

Какво още да гледаме по кината освен Жокера

През октомври излизат най-чаканите филми на годината

ЖОКЕРА

Готъм, началото на 80-те години. Комикът Артър Флек живее с болната си майка, която от детството го е учила да „ходи с усмивка“. Опитвайки се да внесе добри неща в света и да достави на хората радост, Артър е изправен пред човешката жестокост и постепенно стига до извода, че този свят ще получи от него не хубава усмивка, а усмивката на злодея Жокера.

ГОСПОДАРКА НА ЗЛОТО 2

Във втората част на историята актрисите Анджелина Джоли и Ел Фанинг отново влизат в образите на магьосницата Злодеида и принцеса Аврора. Към тях се присъединява Мишел Пфайфър, която наследява ролята на кралица Ингрид. Харис Дикинсън е принц Филип, който ще предложи брак на Аврора, а с това ще ядоса „злата орисница“. От Disney ни загатват, че Злодеида не е сама в битката си срещу разрушителните хора.
 

БЛИЗНАКЪТ

Уил Смит не остарява? Поне така твърдяхме всички, докато не видяхме трейлъра на новия му екшън филм. В него той влиза в ролята на наемния убиец Хенри Броган, който е изправен срещу мистериозен млад таен агент – своя 25 години по-млад клонинг.
 

КЪМ ЗВЕЗДИТЕ

Филмът на режисьора Джеймс Грей, със звездното участие на Брад Пит, отвежда зрителите в далечното бъдеще. Жителите на планетата са сериозно заети с проучването на необятността на Слънчевата система и пред тях се откриват нови фантастични възможности. Сега хората могат да изпращат далечни мисии на Нептун!

РАМБО: ПОСЛЕДНА КРЪВ

За последно Силвестър Сталоун ще се превърне в безмилостна машина за убиване. Рамбо отново ще поеме по смъртоносен път – този на отмъщението, който ще трябва да измине докрай.

В ПЕТОТО ИЗМЕРЕНИЕ ЗА ПЕТА ПОРЕДНА ГОДИНА

Освен големите кинотеатри през октомври имаме шанса да се насладим на още 50 филма, разпределени в конкурсна и паралелна програма на кинофестивала Cinelibri. Завладяващи адаптации на литературни творби, създадени през последните две години, биографични драми за световноизвестни артисти, анимационни филми по книги, нови интерпретации на класически произведения и специално селектирани документални филми ще са главни акценти тази година на CineLibri.

ОФИЦЕР И ШПИОНИН

Филмът на Роман Полански даде старт на кино-литературния фестивал CineLibri. Сюжетът, който е адаптация по романа на Робърт Харис, ни пренася в Париж от 1895 г., когато, несправедливо обвинен в предателство, младият еврейски офицер Алфред Драйфус е осъден на доживотен затвор на Дяволския остров, но разжалван публично пред огромна тълпа.

ТАЗИ, КОЯТО НЕ СЪМ 

В рамките на CineLibri ще видим Жулиет Бинош в ролята на 50-годишната разведена учителка, която си създава фалшив Фейсбук профил на 24-годишна жена. Филмът адаптация по роман на Камий Лоранс е част от конкурсната програма на CineLibri, която включва 12 ленти, вдъхновени от разнообразни по характер литературни произведения.

Още по етикети

кино , култура , филми
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser