Преминете към основното съдържание

Какво пише в тайните любовни писма на цар Николай II и Александра Фьодоровна?

Ще научим на 21 май в премиерната документална драма на Viasat History "Николай и Александра: Последните кралски особи на Русия"
© Back2back

Цар Николай II е последният имепратор на Русия и един от малкото монарси, които се радват на изключително щастлив брак. През 1894 г. той се жени за Алиса Хесен-Дармщат, която приема руското име Александра Фьодоровна. Тя му ражда пет деца, но през 1918 г. след Февруарската революция в Русия, цялото семейство е жестоко екзекутирано и обезобразено, без съд и присъда. Заради мрачната им съдба и тайнствения личен живот днес светът е обсебен от Николай и Александра.

Макар да са една от най-известните семейни двойки в модерната история, техният живот - политически и личен - никога не е бил показван в телевизионен формат. А любовни писма, които си разменят, могат да разкажат много за истинската история на Николай и Александра и ролята, която изиграват в подготовката за руската Революция през 1917 г.

© Back2back


На 21 май от 22 ч. Viasat History ще излъчи уникалната документална драма "Николай и Александра: Последните кралски особи на Русия", направена по любовните писма на царя и царицата. Очаква ви нещо наистина скандално, защото кореспонденцията им определено не е пълна със стари романтични клишета. Хилядите любовни писма са дълбоко интимни - в политически, сексуален и личен план. Те са и изобличаващи. Всички са написани на английски и разказват за любовта, сексуалния живот на двамата (включително и тайните имена на интимните им органи), техните заблуди и преди всичко пътят към Революцията.
От пълната им изолация и ексцентрични религиозни възгледи до политическата им небрежност и упование на Распутин, писмата документират в най-малките подробности диктатурата на Александра, която всъщност води до пълното дискредитиране на имперското правителство, когато започва Революцията.

Водеща на документалния филм е д-р Сузана Липскомб, вижте и трейлъра на драмата.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser