Преминете към основното съдържание

Какво подхранва кожата ви?

5 натурални средства за грижа за тялото
© iStock

Кожата ни е не само външната ни обвивка, която се стремим да поддържаме с помощта на козметика, но тя е и съвършено пълноценен орган. Кожата изпълнява не по-малко жизненоважни функции, както и черния дроб и белите дробове. Заради способността си да абсорбира кислород и да отделя въглероден двуокис, кожата е наречена втория дишащ орган в организма.

Чрез потта кожата отделя натрупаните в организма токсини. Често те се натрупват в кожата именно от козметичните продукти, които използваме. Някои въздействат само на повърхностния слой на кожата, но други проникват в дълбочина. Ако ви е сложно да избирате козметика, подходяща за кожата ви, в грижата за нея съвсем пълноценно може да използвате прости, но натурални продукти.

5 натурални средства за грижа за тялото.

#1. Натурални масла

Те са отлична алтернатива на кремовете за тяло. Много приличат на студено пресованият зехтин, който добавяме към салатата си. Може да използвате нерафинирано бадемово масло , сусамово или кокосово. Всеки път след душ върху влажна кожа нанасяйте от маслото, което в рамките на няколко минути се абсорбира чудесно и прави кожата мека.

#2. Сух масаж с четка

Това е прекрасна алтернатива на ексфолирането със скраб. В допълнение към това ексфолиране, масажът подобрява микроциркулацията , което прави кожата по-еластична. Сухият масаж стимулира лимфната система и помага за по-лесно извеждане на токсините от тялото. Избирайте четка с по-твърд косъм, тъй като ефектът от нея е по-голям. Масажът със суха четка преди душ може да се сравни с контрастните душове в банята.

© iStock

#3. Във ваната

За предпочитане е да не слагате никакви соли с оцветители и ароматизатори в горещата вода на ваната – така превръщате водата в химичен бульон. Добавяйте само натурална морска сол, която може да закупите от всяка аптека.

#4. Обикновен натурален сапун

Вместо душ гел, използвайте обикновен домашен натурален сапун. Той се пени слабо, но не изсушава кожата и с помощта на техните натурални съставки побеждават гъстата пяна на душ гела.

#5. Кислород

Той е едно от най-добрите СПА оръжия за добра кожа. Когато кожата диша, тя е млада и свежа. За подобряване на дишането на кожата правете контрастни душове, масаж със суха четка, посещавайте редовно сауна. Колкото повече даваме възможност на кожата да диша и не пристягаме тялото си в тесни дрехи от синтетични материи, толкова по-голяма е ползата за здравето и красотата й. Въздушните бани са безплатно и ценно средство за здравето на кожата.

Автор Люба Вангелова

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser