Преминете към основното съдържание

Какво помага на Джуджи да е винаги усмихната

Деляна Маринова-Джуджи е може би най-усмихнатата дама в телевизионния ефир. Затова я молим за рецептата на нейната запазена марка – щастието?
"Разбира се, има разни женски, конкретни неща, които ме радват."
"Разбира се, има разни женски, конкретни неща, които ме радват."

Деляна Маринова, по-известна като Джуджи, е толкова щура, излъчването й – така зареждащо, а смехът й – обезоръжаващо заразителен, че се подвеждаме да мислим за нея като за винаги усмихната. Това не е вярно, разбира се. И тя има своите тъжни моменти. Само че, за разлика от повечето хора, ги побеждава с финес и лекота. Като във фехтовката, нейния любим спорт, който практикува от малка. Как тв водещата побеждава мрачните дни, размахвайки елегантна си усмивка вместо рапира, и кои са малките й женски радости, оставяме Джуджи да ни разкаже сама...

Каква е твоята рецепта за щастие?

Не мисля, че е рецепта, такава съм се родила. Щастието е начин на мислене, нищо друго. Аз съм избрала този модел на поведение – да смятам всичко около мен за красиво. Разбира се, има разни женски, конкретни неща, които ме радват. Например масаж, хубава козметика, това, да седнеш с приятели край маса с хубава храна, чаша хубаво вино.

А може ли щастието да се възпита, да бъде въпрос на личен пример?

Ако трябва да говоря за пример, това е примерът на моята баба по майчина линия. Тя е преминала през доста сериозни повратности в живота си и никога не загуби чувството си за хумор и ведрото си отношение към нещата. Може би съм се метнала на нея и днес знам, че всеки има тежки моменти в живота, в които не му е до смях, но дори най-тежката ситуация, като я обърнеш с хастара наопаки, не изглежда по този гаден начин като в началото.

"Последната ми авантюра е в сериала "Ние, нашите и вашите"."

Доколко е важно семейството за щастието – преди да срещнеш любовта, беше ли по-малко щастлива например?

Ще те изненадам, но семейството ми съществува вече 27 години. Това е много дълъг семеен стаж и не мога да се сетя какво беше преди това. (Смее се.) Определено смятам, че жената е по-щастлива, когато има семейство. И все пак, то не е задължително условие за щастие. Не съм от войнстващите феминистки, но и в никакъв случай не подкрепям идеята жената само да стои край печката и да прави манджи. Въпросът е в баланса. В това отношение имам голям късмет, защото съпругът ми не ме е ограничавал в нищо, което съм искала да правя. Ето, последната ми авантюра е в сериала „Ние, нашите и вашите“. И той казва: „Чудесно, щом те прави щастлива, действай, аз съм с теб!“

"Телевизията беше моя мечта."

А какво е да си майка на рок музикант?

Синът ми вече доста порасна – на 22 години е. Барабаните са му по-скоро като хоби. Имат училищна група и свиреха даже по клубове. Но сега се радвам, че набляга повече на ученето – иска да специализира детска психология. От няколко дни отиде да живее в апартамента на баба си и толкова ми липсва! Подготвям се за момента, когато ще се изнесе напълно от къщи. Но най-важното е, че е добре, има сериозна приятелка, обществена тайна е вече коя е тя (Децата на Джуджи и Гала са двойка вече над година и половина – б.а.)

Също така се знае, че имахме доста сериозен инцидент с него – когато падна от шестия етаж. И тази история е пример за това, за което говорим. Когато нещо с детето ти не е наред, лесно можеш да бъдеш изваден от равновесие. Тогава в болницата си казах: „Аз съм щастлива, защото детето ми в крайна сметка оживя. Ще претърпи операции, лечение, но ще преживеем този момент.“ Дадох си сметка, че не мога да променя случилото се, а само отношението ми към него. На другия ден се събудих като нов човек.

Вече 9-10 години си на екран. Прохождането в телевизията носело ли ти е други емоции, освен усмивка?

Не. Телевизията беше моя мечта. Там никога не съм имала разочарование. Преди това работех в голяма интернационална компания – работно време, телефони, бюра... И след тях телевизията ми беше като балсам за душата. Надявам се скоро да се върна пак на екран. Имам разни разговори, предстои да видим какво ще стане. Сигурна съм, че имам още какво да дам на телевизията, а и тя на мен.

Как се снима секс сцена?

Видяхме те и в ново амплоа – в сериала „Ние, нашите и вашите“. Как се случи включването ти в него?

Това беше друга моя сбъдната мечта! Случайно стана. Обадиха ми се да отида на кастинг, явих се, минаха три месеца, сериалът започна и реших, че няма да ме извикат. Но каст-режисьорката ми се обади за една малка роля. Която пък лека-полека стана по-голяма. Дано да има и втори сезон.

Имаше и секс сцена. Как се снима такова нещо?

Беше много забавно. Но и притеснително, защото покрай теб стоят 15 човека. Екипът обаче е страхотен. Аз, разбира се, много се смеех, чак ми казваха: „Млъкни, за да си направим сцената“. Дани Ангелов – екранния ми партньор, не го познавах преди това, но се сработихме много добре. Дори обмисляме общи театрални проекти.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser