Преминете към основното съдържание

Какво помолил Хари баща си веднага след смъртта на Даяна (и защо Чарлз отказал)

Смъртта на принцесата на Уелс беше шок за целия свят, но нейните синове, които баща им трябваше да отглежда и защитава сам, преживяха трагедията особено жестоко

След трагедията стана ясно, че кралското семейство никога няма да бъде същото - по-специално животът се промени за принцовете Уилям и Хари и баща им. Чарлз трябваше не само да се справи с трагедията, но и да помогне на синовете си да се възстановят от този тежък удар.

Уилям и Хари многократно са признавали, че съжаляват за последния си разговор с майка си. Те пренебрегнали нейното обаждане и гледали да приключат бързо. Начинът, по който смъртта на Даяна беше отразена в пресата, също ги наранил. Най-големият шок за тийнейджърите бил сблъсъкът с плачещите фенове на принцесата, които изразяват емоциите си много по-ярко от синовете на лейди Ди, въпреки че никога не са я срещали в реалния живот.

По време на фаталната катастрофа, която отне живота на Даяна и нейния спътник Доди ал Файед, 15-годишният Уилям и 12-годишният Хари са в Балморал - те са прекарали последните летни дни в шотландската кралска резиденция, преди да се върнат на училище. Месец преди това момчетата били на почивка на Лазурния бряг заедно с майка си, но тя била принудена да изпрати синовете си при бившия си съпруг, за да отиде на погребението на своя приятел Джани Версаче, който бе жестоко убит пред собствения си дом в Америка. По-късно тя се завръща във Франция и отново прекарва времето си с Ал Файед. Според The Mirror Чарлз е първият, който получава новината за смъртта на Даяна. Шокираният принц побързал да съобщи за смъртта на бившата си съпруга на кралицата. Скоро дошъл ред на Уилям и Хари да научат трагичната вест. Най-малкия син на принца на Уелс помолил баща си да отидат в Париж, за да вземат заедно тялото на Даяна, но на Чарлз идеята му се сторила твърде опасна. В крайна сметка той решил, че безопасността на принцовете е по-важна от пътуването до мястото на катастрофата и посрещнал самолета с тялото на принцесата във Великобритания.

Трябва да се отбележи, че наследникът на короната отрича подобно развитие на събитията. Въпреки това той направи всичко, така че синовете му да не се чувстват самотни в тази трагедия: Чарлз наистина обърна много внимание на момчетата, като се грижеше за душевното им състояние. „Едно от най-трудните неща, което родителите трябва да направят някога, е да съобщят на децата си за смъртта на другия родител“, каза принц Хари. „Как можете да се справите с това, дори не мога да си представя. Но знаете ли, той беше до нас. Той остана сам и се опита да направи всичко възможно, за да ни предпази и да се грижи за нас. "

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser