Преминете към основното съдържание

Какво се случва с жената веднага след оргазъм?

Внимавайте какво споделяте с партньора си
© iStock

По време на оргазъм човешкият организъм изработва голямо количество от хормона окситоцин – хормонът на щастието. Именно този хормон предизвиква жените да споделят с партньорите си най-съкровените си мисли.

След достигането на пика на сексуалното удоволствие, много жени буквално изгарят от желание да споделят мислите, чувствата и емоциите си.

С други думи, след достигането на пика на сексуалното удоволствие, много жени буквално изгарят от желание да споделят мислите, чувствата и емоциите си, които обикновено в ежедневието скриват от другите. До този извод достигнали учени от Университета в Айова. Ако нивото на окситоцин в сюблимния момент е много високо, жената може да крещи от удоволствие. Именно тогава тя напълно се доверява на партньора си и е способна да му се разкрие напълно.

„Странични ефекти“ на окситоцина

Алкохолното опиянение по време на секс само помага за споделянето на личните мисли и тайни. Алкохолът помага и за признания, които дамите не биха направили под въздействието само на окситоцина – като например за изневяра или флирт с друг мъж. Ето защо (а и не само поради тази причина) експертите съветват преди секс да се избягва консумирането на алкохол. Това може да доведе до фатални конфликти.

Още по етикети

секс , оргазъм , емоции
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser