Преминете към основното съдържание

Какво ще кажете да повървите в чужди обувки?

На 8 март мъже ще изминат километър, обути в дамски обувки на висок ток: вижте къде!

И тази година популярни българи обуват високи токчета в подкрепа на жените, жертви на домашно и сексуално насилие.

Третото издание на „Извърви километър в нейните обувки” е част от ежегодната мартенска кампания, в която мъже изминават километър, обути с дамски обувки на висок ток, за да привлекат общественото внимание върху насилието над жени.

„Извърви километър в нейните обувки” ще се проведе на 8 март, от 14 часа, а мястото на срещата е същото - "Аптека" (кръстовището на булевардите "Витоша" и "Патриарх Евтимий" в София).

Фондация „Ресурсен Център Билитис”, Информационно бюро на Европейския парламент в България и Български Хелзинкски комитет за трета поредна година канят мъжете да изразят ясно солидарността си към жените, жертви на насилие, насочвайки вниманието на обществото към грозната статистика за големия брой жертви на домашно и сексуално насилие у нас.

Тази година посланието е свързано основно с мъжете, и тяхното отношение към различните форми на насилие – необходимо е те да окажат подкрепа към жертвите, и да покажат ясно, че не биха участвали в какъвто и да е акт на насилие срещу жени.

"Walk a mile in her shoes" е международна инициатива, започнала през 2001 г. На тези демонстрации мъже, обути в дамски обувки, привличат медийното и общественото внимание върху насилието над жени, изнасилванията и сексуалния тормоз, и набират милиони долари в помощ на кризисните центрове за жертвите. Предвид очакваният голям брой участници, организаторите молят всеки, който има възможност, да вземе назаем от приятелка чифт токчета. За да бъде шествието безопасно, в началото моделът Юлия Кулиш ще проведе кратък инструктаж за мъжете по ходене с високи дамски обувки.

Организатори: Фондация „Ресурсен Център Билитис”, Информационно бюро на Европейския парламент в България, Български Хелзинкски комитет

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser