Преминете към основното съдържание

Какво трябва да знаете за сафари в Африка

Има неща, които трябва да знаете, ако сте за първи път в Танзания
© iStock

Много то нас имат мечта да отидат в Африка – още от детските години. Да наблюдавате миграциите на зебрите и антилопите, да изкарате малко време сред масаите, да достигнете до кратера на Нгоронгоро в националния парк Серенгети, където се срещат редките черни носорози, да стигнете до Занзибар.

Но по време на дългите преходи понякога е забранено дори да излизате от автомобила и се оказва, че не е толкова лесно и елементарно да правите пътешествието на живота си в Южна Африка. Трябва да знаете също, че в саваната не са препоръчителни ярките цветове – те плашат и притесняват животните. Избирайте земни цветове – зелено, кафяво, каки. Удобните обувки, памучните дрехи, шапката, слънчевите очила и слънцезащитната козметика са задължителни, дори не се обсъждат. Задължителни са и репелентите, бутилки с вода, допълнителна батерия за фотоапарат. Най-различни джаджи, които само може да създадат шум, е добре да оставите в хотела, освен ако не искате да предупредите екзотичните животни за идването си. Не използвайте светкавица, а слънчевите ви очила в никакъв случай не трябва да са с огледални стъкла. 

Какво още трябва да знаете за пътуването си до Африка, разберете в галерията. 

Автор Люба Вангелова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser