Преминете към основното съдържание

Какво ви трябва, за да станете богиня в леглото?

Неслучайно наричат виното „напитката на боговете“. Вижте каква е връзката между него и божествения секс!
Връзката между сексуалността и виното е добре позната още на древните гърци.
Връзката между сексуалността и виното е добре позната още на древните гърци. © iStock

Според италиански учени за целта се нуждаете само от две неща, или по-точно – две чаши. Налейте си вино в тях, изпийте ги (да, и двете са за вас!) и повтаряйте този ритуал от време на време през седмицата, а може и всеки ден. Защото жените, които си позволяват по чаша-две в края на деня, имат много по-колоритен сексуален живот от дамите, които избягват алкохола.

Твърдението е на изследователи от Университета във Флоренция, които решили да проучат връзката между виното и либидото с помощта на специален индекс, използван в медицината за определяне на женското сексуално здраве. Индексът взима предвид фактори като възбуда, оргазъм, удоволствие и болка и бил приложен от учените върху доброволки на възраст 18-50 години.

По две на ден

Резултатите отчели, че дамите, които консумират по две чаши вино на ден, имат най-високи постижения: 27.3 точки по скалата на удоволствието от 36 възможни. Въздържателките са с най-ниски показатели (24.4 точки), а онези, които спират след първата чаша вино, стигат до 25.9 точки. „В исторически аспект, връзката между сексуалността и виното е добре позната още на древните гърци“, коментира ръководителят на изследването – д-р Никола Мондайни.


КАК ДА СЪБУДИТЕ СВОИТЕ НАЙ-СЕКСИ МУСКУЛИ?


В наши дни негови колеги от различни страни и сфери на науката стигат до заключението, че една от най-важните роли на алкохола по отношение на интимността е, че намалява притеснението и сексуалните комплекси. Има дори данни, че 1 на 20 жени никога не е правила секс трезва!

Дамите, които са били интимни с до 8 партньори, са пийвали преди да си легнат с поне 5 от тях. 40% пък консумират алкохол преди първия сексуален контакт с нов партньор. Обяснението: алкохолът намалява свенливостта, срама относно евентуални визуални недостатъци,, а съответно – и задръжките.

Опияняващ секс

Ето защо три четвърти от анкетираните жени признават, че чаша вино им помага да се отпуснат и дори да се впуснат в експерименти. Което често им се отплаща под формата на опияняващ секс – и буквално, но и преносно.

© iStock, Защо точно вино обаче?, Защо точно вино обаче?

Да не говорим, че британски учени са установили и сходство в действието на алкохола и окситоцина, по-известен като „хормона на любовта“. „И двете вещества влияят върху поведението и емоциите ни, като въздействат върху гама-аминомастната киселина в невронните мрежи“, обяснява Стивън Гилепси от Бирмингамския университет. „И в единия, и в другия случай се стига до отключване на задържащите механизми в нашата психика.“

Екипът на Гилепси анализирал обобщени данни от предишни експерименти, посветени на влиянието на алкохола и окситоцина, който доброволци приемали чрез впръскване с назален спрей. Макар да се оказало, че двете въздействат върху различни рецептори в мозъка, реакциите в префронталната кора и в лимбичната система на главния мозък били сходни.

Любовна химия

Защо точно вино обаче? С разликата във влиянието на една или друга алкохолна напитка се залавя друго изследване в 21 държави от цял свят, което се фокусира върху пиенето и емоциите. Според резултатите, концентратите ни правят по-енергични, но и по-агресивни, докато червеното вино ни отпуска, настройва ни на сантиментална вълна и ни предразполага към секс. Подобен, макар и по-слаб ефект има и бялото вино, а също и бирата.

„Самият алкохол, известен с научното си наименование етанол, е химически идентичен, независимо от вида на питието“, обяснява проф. Марк Белис, в чийто екип участват учени от Университета в Бангор и от Кралския колеж в Лондон. Начинът на пиене е онова, което влияе върху въздействието. Концентратите, например, се консумират по-бързо, а и в тях има по-високо процентно съдържание на алкохол. Ефектът да се чувстваме с 40% по-уверени и секси идва по-бързо, ала с него ставаме и по-неспокойни. Докато при червеното вино бавното пиене и по-ниското алкохолно съдържание ни гарантира същото ниво на самочувствие, без неприятните странични ефекти.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser