Преминете към основното съдържание

Кандис Суейнпоул се присъедини към Наталия Водянова

Моделът обясни защо жените не трябва да се срамуват да кърмят
© Instagram

Кандис Суейнпоул по примера на Наталия Водянова публикува снимка на новородения си син Анек по време на кърмене, като написа кратко есе, в което обясни защо не се стеснява да кърми публично.

„Много жени днес се крият, за да кърмят децата си, махат се от обществените места. Аз също усещам стеснителност и необходимост да се скрия, когато кърмя сина си на обществено място, но в същото време не изпитвам нищо подобно, когато се снимам голя заради изкуството“, е написала Кандис. Моделът добавя, че в съвременния свят съществуват двойни стандарти: когато жените разголват гърдите си за фотосесии, това не смущава никого. Но, когато е заради дете, всички започват да недоволстват.

© Instagram

„Светът се отнася съвсем спокойно към насилието по телевизията и сексуализирането на женските гърди по екрана. Защо всичко е различно, когато става дума за кърменето на дете? То не е сексуално, а нещо естествено. Тези, които мислят, че кърменето на публични места е неправилно, трябва да получат повече знания колко полезно е това.“

На 5 октомври 2016 г Кандис Суейнпоул стана майка за първи път. Тя и нейният любим Херман Николи имат син, който нарекоха Анек.  

© Instagram

Още по етикети

новини , модел , звезди
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser