Преминете към основното съдържание

Кание, adidas и милионите от Yeezy

Продажбите на Yeezy тази година ще надхвърлят 1,3 милиарда долара
© getty

The New York Times публикува разследване за adidas, като авторите на материала се фокусират върху расовата дискриминация сред служителите на компанията. В допълнение, статията се отнася и до сътрудничеството на Кание Уест с марката.

Оказва се, че рапърът получава 5% възнаграждение от продажбите на спортните обувки и облеклото. Тази година продажбите на Yeezy се очаква да надхвърлят 1,3 млрд. долара. Това означава, че приходите на Кание от модната марка ще бъдат 65 милиона долара.

През 2019 г. са планирани повече от 20 издания на маратонките Yeezy, каза изпълнителният директор на adidas.


КОСМИЧЕСКОТО ИЗКУСТВО, ВЪРХУ КОЕТО КАНИЕ УЕСТ ПОХАРЧИ 10 МИЛИОНА ДОЛАРА


По-рано този месец Кание стана главният герой на предаването на Дейвид Летърман „Моят следващ гост, който не се нуждае от представяне". В специалната серия, който продължава около час, артистът успя да покаже къщата си в Калифорния.

Кание поведе камерата през няколко стаи, включително спалнята и банята. Рапърът показа и колекцията си от предмети, които са му подарени от художника Такаши Мураками, и каза, че дизайнът на неговата къща олицетворява японската концепция за красота в естественото несъвършенство – уаби-саби.


НЕОБИЧАЙНИТЕ ПОДАРЪЦИ НА КАНИЕ УЕСТ ЗА КИМ КАРДАШИЯН


Уест показа и стаята с колекцията от модната си марка Yeezy и се опита да преобрази стила на Дейвид Летърман, като го облече в своите дизайни. 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser