Преминете към основното съдържание

Кание Уест ли ще е новият креативен директор на Louis Vuitton?

В медиите сериозно се обсъжда нова звездна кандидатура за поста креативен директор на мъжката линия Louis Vuitton след внезапната смърт на Върджил Абло.

Западната преса беше взривена от новината, че Кание Уест се готви да стане новият креативен директор на мъжката линия на Louis Vuitton след смъртта на близкия си приятел Върджил Абло. Припомняме, че дизайнерът почина в края на ноември на след боледуване от рак на сърцето. За момента новината звучи невероятна, още повече, че първоизточникът е английски таблоид.

Кандидатурата на Уест обаче не изглежда невъзможна. Той е много влиятелна фигура в модния бизнес от дълго време. Неговата марка Yeezy е широко популярна и има особено влияние върху джендърите. Освен това, според вътрешен човек на изданието, самите Уест и Абло уж планирали тази стъпка още преди смъртта на Върджил и дори са я предложили на ръководството на LVMH.

Уест и Абло се срещнаха през 2009 г. и станаха много близки - Върджил беше творчески директор на рапърския лейбъл Donda и беше отговорен за превръщането на идеите на Кание в реалност. През 2011 г. той също беше арт директор на Kanye и Jay-Z Watch The Throne.

„Кание е съкрушен от смъртта на Върджил, защото са приятели от години и са работили много заедно. Те имаха сходни виждания и сега Кание чувства, че е длъжен да продължи работата на приятеля си в Louis Vuitton“, добавя източникът.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser