Преминете към основното съдържание

„Капсулиране: Форми - обекти - идеи” - една изложба на Павлин Радевски

Откриването е на 30 юни в галерия Credo
Изложба
Изложба

На 30 юни галерия Credo Bonum ще представи изложбата на скулптура Павлин Радевски „Капсулиране: Форми - обекти - идеи”. Откриването ще бъде в 19:00 ч. Изложбата може да бъде видяна до 24 юли.

Проектът е създаден специално за галерията. В нея авторът изгражда едно ново пространство от стъкло, в което експонира скулптурата си. Публиката е поставена на дистанция, отдалечена е от прозрачна, но осезателна преграда. Това е умишлено търсен ефект. Начинът, по който гледа и възприема произведението на изкуството е поставен под въпрос.

Изложба

Темата за специфичния живот на формите отдавна е централен за творчеството на Павлин Радевски. Тежките пластични обеми от чугун той потапя в прозрачна смола, в която те потъват в олекотена безтегловност. 

Играта със светилната и различни нюанси в цвета на материала допълнително лишават обемите от тяхната физическа тежест и материалност. 

Автор: Ирена Късметска

Още по етикети

изложба , галерия
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser