Преминете към основното съдържание

Кара Делевин дебютира като писател

Първият ѝ роман „Огледалце, огледалце“ излиза и на български!
Кара Делевин на представянето на "Огледалце, огледалце" в Англия
Кара Делевин на представянето на "Огледалце, огледалце" в Англия © wenn

След дългогодишна работа като модел и посланик на световни модни компании като Dior и Burberry, едно от най-разпознаваемите лица в световен мащаб сменя посоката и експериментира в нови сфери. Поредният завой на 25-годишната британка в кариерен план е насочен към... света на литературата.

Кара Делевин, една от най-влиятелните жени на своето поколение и двукратен носител на приза „Модел на годината“ на Британските модни награди, зарадва почитателите си с публикуването на своя първи роман – „Огледалце, огледалце“. Дебютната книга излиза и на български благодарение на издателство „Егмонт“.

©

В непознатите води на киното

Макар това да е първият ѝ опит като писател, Кара и друг път се е впускала в непознати за нея професионални сфери.

През 2012 г. видяхме първите ѝ опити като актриса – в екранизацията на „Ана Каренина“ на Джо Райт. Кино амплоато явно се хареса на Кара Делевин, защото последваха роли и в едноименния филм по романа на Джон Грийн „Хартиени градове“ през 2015 г., в „Отряд самоубийци“ и „Валериан и градът на хилядите планети“ през миналата година. Все с младата британка в главната роля.

© wenn, „Валериан и градът на хилядите планети“

Съвсем скоро предстои да гледаме и още едно заглавие с Кара – Life in a Year.

Ролята на социалните мрежи

След експериментите в света на Седмото изкуство, супермоделката е решена да щурмува и книжарниците. И по-конкретно – тийн литературата.


                                 КАРА ДЕЛЕВИН Е ЛИЦЕТО НА DIOR CAPTURE YOUTH


Делевин пише „Огледалце, огледалце“ съвместно с изключително популярната писателка Роуън Колман, която живее с голямото си семейство и двете си кучета в къща в Хартфордшър. Редом с писането на романи, Колман се грижи за близките си хора.

Романът, за който авторката на съвременна художествена литература за деца и възрастни, помага на Делевин, засяга теми като чувството за идентичност, сексуалността, сложния свят на социалните мрежи и дори насилието над деца.

Отвъд тривиалното

Книгата среща читателите с четирима 16-годишни приятели – Рижи, Роуз, Лио и Наоми. Всички те се оказват в социалната периферия на своето училище по ред причини, докато харизматичният им учител по музика не ги окуражава да сформират своя музикална банда.

©

Симпатичните аутсайдери се сплотяват и всичко върви добре, докато Наоми не изчезва безследно. След като е открита ранена и в безсъзнание, Рижи, Роуз и Лио се сблъскват с една дълго пазена мрачна тайна.

Страница след страница става ясно, че макар „Огледалце, огледалце“ да включва всички клишета за подрастващите (дисфункционални взаимоотношения между деца и родители, бягство, злоупотреба с алкохол и наркотици), посланията на Делевин се простират далеч отвъд тривиалното.

Порастването като преход

Може да се каже, че книгата донякъде е отражение на самата Делевин – откровена, различна и провокативна.

„Исках да напиша роман, който показва нецензурирана картина на това, колко труден и болезнен може да бъде процесът на съзряване, на прехода към това, да станеш възрастен“, казва супермоделът. „Съществува огромен натиск върху младите хора да бъдат съвършени и моята цел беше да покажа, че който и да си, ако си щастлив такъв, какъвто си, ти си идеален.“

Дебютният роман на Делевин излиза на български на 17 март и вече може да бъде поръчан и онлайн.

20 прически на Кара Делевин

Галерия

20 прически на Кара Делевин

Снимки: Splash

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser