Преминете към основното съдържание

Карл Лагерфелд разкрива истината за котката си Шупет

В последните години Шупет се превърна в истински моден идол, в поп икона, която е следвана от целия свят, макар това само по себе си да граничи с лудост. Шупет се снима в модни фотосесии и реклами, има собствена линия козметика, а също играе роля на...
@ChoupettesDiary / Twitter
@ChoupettesDiary / Twitter

В последните години Шупет се превърна в истински моден идол, в поп икона, която е следвана от целия свят, макар това само по себе си да граничи с лудост. Шупет се снима в модни фотосесии и реклами, има собствена линия козметика, а също играе роля на източник на вдъхновение за ексцентричния си собственик. Неотдавна в голямо интервю Карл Лагерфелд разказа за своята котка доста подробности, които малко хора преди това знаеха.

#1. Любовта ми към тази малка пухкава топка се появи доста по-късно. Цял живот съм имал кучета, които обаче живяха в къща извън града. В Париж, както и в повечето големи градове е малко сложно да се отглеждат кучета. Още повече след дъжд и най-красивото куче след разходка започва да мирише на умрял плъх. Котките винаги са заемали основно място в живота ми, което намирам за много смешно всъщност.

#2. В Шупет това, което веднага ми хареса, беше това, че е много спокойна. Това напълно съответства на моя характер. Знам, че винаги присъства някъде около мен, но това присъствие не е натрапчиво. Тя е със спокоен нрав, забавна, уравновесена и най-важното й качество – не говори. Това беше любов от пръв поглед. Батист Джабикони, на когото преди това принадлежеше Шупет, трябваше да излиза в отпуск и ме помоли да я гледам. Но, когато се върна и ме помоли да си я вземе обратно, аз му казах: „Извинявай, но тя остава с мен!“

#3. Сега Шупет е възрастна. Тя обядва с мен: сяда срещу мен и се храни. Преди тя се хранеше с котешка храна, но от доста време се храни 4 пъти на ден със специално приготвена за нея храна ежедневно. Ако храната й не е прясно приготвена, Шупет не я докосва и гледа тъжно.

#4. Старая се да я реша няколко пъти на ден. В идеалното си тегло тя тежи 3.5 килограма. Един път месечно тя посещава лекаря си, чийто кабинет е разположен в съседство на централата на Dior. Понякога си играе и цапа ръцете ви, затова често може да ме видите, че съм с ръкавици. Шупет остри ноктите си на специалната за това масичка, ето защо диванът ми от Заха Хадид е все още цял целеничък. Макар че нямам нищо против да го повреди.

#5. Когато я галя, тя мърка. Шупет е мълчаливата Джин Харлоу – има сложен характер. Котките не трябва да бъдат обсипвани с нежност – това не им се отразява добре. Много жени се опитват да приласкаят Шупет, но това не е правилният подход – трябва да я оставите сама да дойде при вас. Тя не обича да остава сама у дома и на тъмно. Обича да безпокои всички на всеки 5 минути макар и без да има причина.

Автор Люба Вангелова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser